Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Τα λένε ξανά στο ραντεβού του Κυπέλλου

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Τα λένε ξανά στο ραντεβού του Κυπέλλου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Σε ένα παιχνίδι αδιάφορο, από πλευράς βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

Σε ένα παιχνίδι αδιάφορο, από πλευράς βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και έκλεισε νικηφόρα τα play off της Super League και οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους το Σάββατο, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε χάρη στα τέρματα των Σβαμπ στο 14’ και Άκπομ στο 21’, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να μπαίνει με… το μαχαίρι στα δόντια και να εξασφαλίζει έτσι την δεύτερη θέση στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά κι ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει τελικού!

Το Tριφύλλι παρατάχθηκε με τα 9/11 αλλαγμένα σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δέχτηκε σχεδόν όσα γκολ είχε «φάει» στα προηγούμενα εννιά ματς και είχε το μυαλό του περισσότερο στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ενώ γνώρισε την πρώτη του ήττα και κατετάγη τέταρτο. Στα αξιοσημείωτα, η αποβολή του Μακέντα -που είχε μπει αλλαγή στο 75′- με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 16 λεπτά, με αποτέλεσμα να χάσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Η έναρξη στον αγώνα της Τούμπας εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Για τον ΠΑΟΚ. Έχοντας on fire τη δεξιά του πλευρά με Λύρατζη και Αντρίγια, ο Δικέφαλος δημιούργησε πολλούς πονοκεφάλους στους φιλοξενούμενους ενώ έδειξε… δόντια στις στατικές φάσεις, προειδοποιώντας από νωρίς με την κεφαλιά του Άκπομ στο 12΄που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Διούδη.

Αντανακλαστικά που δεν επέδειξαν η άμυνα και ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα όταν ο Αντρίγια εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ίνγκασον έκανε κεφαλιά – πάσα και ο Στέφαν Σβαμπ «τσίμπησε» τη μπάλα και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Από την εξέλιξη του ματς αλλά και της παθητικότητας που είχαν στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι», ήταν σαφές πως ένα γκολ δεν ήταν αρκετό για τους «ασπρόμαυρους», εξαργυρώνοντας την υπεροχή τους στο 21′ με τον Άκπομ, κατόπιν σέντρας του Λύρατζη από τα δεξιά, κεφαλιά του Σίντκλεϊ, με τον Διούδη να μην μπορεί να διώξει με το ένα χέρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο φορ του ΠΑΟΚ με προβολή να την στέλνει στα δίχτυα για το 2-0.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ σήμανε τον συναγερμό στον πάγκο του Παναθηναϊκού, «αναγκάζοντας» τον Γιοβάνοβιτς σε επαναπροσέγγιση του ματς, κινούμενος σε ένα 4-3-3 προκειμένου να κρατήσει περισσότερο μπάλα στα πόδια του, να πάρει μέτρα στο γήπεδο και εν τέλει να βρει την πρώτη τελική στο 40′ από ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς εκτός εστίας που επί της ουσίας αποτύπωσε την «φτωχή» συγκομιδή των φιλοξενούμενων σε τελικές προσπάθειες. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έκλεισε το α΄ημίχρονο με εφτά τελικές και οι εφτά εντός στόχου, με πέντε αποκρούσεις, και με το δείκτη του σκορ στο 2-0!

Με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα δύο τερμάτων, ήταν ξεκάθαρο από πλευράς γηπεδούχων πως θα… ρίξουν ταχύτητα στο β΄ημίχρονο, κάνοντας περισσότερο διαχείριση του ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει -από την πλευρά του- σαφώς πιο βελτιωμένη επιθετικά εικόνα. Από νωρίς όμως, Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς, φάνηκε να έχουν στο μυαλό τους τον τελικό του Κυπέλλου, με τον Ρουμάνο να προχωρά σε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Μιχάι, Ολιβέιρα και Μιτρίτσα αντί των Ίνγκασον, Άκπομ και Μπίσεσβαρ και τον Γιοβάνοβιτς να αποσύρει -στο πλαίσιο της διαχείρισης- Σένκεφελντ και Γκατσίνοβιτς, επιστρατεύοντας Πούγγουρα και Βαγιαννίδη.

Αλλαγών συνέχεια για τις δύο ομάδες, με τον Μαουρίσιο να γνωρίζει την αποθέωση στο γήπεδο της Τούμπας, χαρίζοντας μία υπέροχη στιγμή στο ματς. Μέχρι το φινάλε του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πήρε μία… ένεση επιθετικά από τις αλλαγές του, δημιούργησε ευκαιρίες που έκαναν αίσθηση με σπουδαιότερη αυτή του Στέφαν Σβαμπ στο 75′, όταν βρέθηκε μόνος του σε καλή θέση αλλά αστόχησε. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα πλασέ του Μακέντα και μια ωραία μπαλιά του Αλεξανδρόπουλου προς τον Βαγιαννίδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο, βγάζοντας διάθεση στο φινάλε…

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μακέντα είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς, κάτι που επί της ουσίας δεν έπαιξε ρόλο στο παιχνίδι καθώς το 2-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων που έλυσαν τις διαφορές τους πρακτικά σε ένα ημίχρονο και στη συνέχεια έστρεψαν το βλέμμα τους στον τελικό του ΟΑΚΑ. Θα του στερήσει ωστόσο τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (72′ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (62′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (62΄Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (61′ Μιτρίτσα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κουρμπέλης (86′ Ρούμπεν Πέρεθ), Σένκεφελντ (62′ Πούγγουρας), Σάρλια, Γκατσίνοβιτς (62′ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75′ Μακέντα), Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης (75′ Κώτσιρας), Καρλίτος, Βιτάλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments