Αθλητισμός

UEFA: Ανέστειλε τα σχέδια για το ταμείο 6 δις. ευρώ

UEFA: Ανέστειλε τα σχέδια για το ταμείο 6 δις. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA

UEFA: Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανέστειλε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ταμείου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου [UEFA] ανέστειλε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ταμείου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε ως στόχο να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της Covid-19.

Αυτό αποκάλυψε το Bloomberg, εξηγώντας ότι η UEFA σχεδίαζε και εργαζόταν πάνω στο συγκεκριμένο πακέτο βοήθειας για περίπου ένα χρόνο, βασιζόμενη στην αμερικανική τράπεζα Citigroup Inc. για να οργανώσει τη χρηματοδότηση.

Το εν λόγω ταμείο ήταν μέρος της στρατηγικής της UEFA για να βοηθήσει τους συλλόγους μετά από περισσότερο από ένα χρόνο κλεισίματος γηπέδων, αλλά και τη μείωση των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όμως, τα προβλήματα στον καθορισμό του τρόπου, με τον οποίο το ταμείο θα «εντάσσονταν» στην UEFA, αλλα και το πώς θα διανέμονταν τα χρήματα στους συλλόγους, προκάλεσαν διαφωνίες στις συζητήσεις και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε να αποφύγει τις συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν γι’ αυτούς τους λόγους.

Η UEFA, σύμφωνα με το Bloomberg, εξετάζει εναλλακτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας με άλλο φορέα ή ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης πόρων.

Η τιμωρία της UEFA για το παιχνίδι στην Τούμπα

Με ποινή μερικού κλεισίματος κερκίδων (4 & 4Α) για μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την UEFA για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ στην Τούμπα, για τα προημιτελικά του Conference League.

Η Θύρα 4 και 4Α θα παραμείνουν κλειστές στο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, καθώς η ποινή αφορά μία αγωνιστική και συγκεκριμένα το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Conference League.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πληρώσει ακόμα 70.000 ευρώ, όπως αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA μετά τα όσα έγιναν στη ρεβάνς της Τούμπας ανάμεσα στον Δικέφαλο του Βορρά και τη Μαρσέιγ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments