Ελλάδα

Βόλος: Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Jade” έδεσε στο λιμάνι της πόλης

Βόλος: Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Jade” έδεσε στο λιμάνι της πόλης

Πηγή Φωτογραφίας: Wikidata, Seatrade Cruise News

Βόλος: Το κρουαζιερόπλοιο "Norwegian Jade" με 2.475 τουρίστες έδεσε στο λιμάνι και όπως ήταν λογικό τράβηξε τα βλέμματα των κατοίκων της πόλης

Το κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Jade” με 2.475 τουρίστες έδεσε στο λιμάνι. Ένα γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται λίγο μετά το μεσημέρι στο λιμάνι του Βόλου, στις μεγάλες προβλήτες για τα ειδικά αυτά πλοία που ταξιδεύουν κυρίως στο Αιγαίο.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Jade”, που φέρει σημαία από τις Μπαχάμες και το μήκος του φθάνει τα 298 μέτρα και διαθέτει 12 καταστρώματα για τους ταξιδιώτες και το πλήρωμα.

Το “Norwegian Jade” κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, και αποβίβασε 2.475 τουρίστες, κυρίως Αμερικανούς και Μεξικανούς, που θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν από κοντά τους αρχαιολογικούς χώρους, τα αξιοθέατα της περιοχής, τα μουσεία και τα σημεία αναφοράς του τόπου, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που με λεωφορεία μετέβησαν στα Μετέωρα για να θαυμάσουν τη μοναδικότητα της μοναστικής πολιτείας.

Αργά το βράδυ και έπειτα από 9 ώρες παραμονής στον Βόλο, το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει με προορισμό τη Μύκονο.

“Πάρτι” αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου – Αύξηση 13% σε σχέση με το 2019

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, Έλληνες και μη, μιας και η ομορφιά τους είναι απαράμιλλή. Μάλιστα τα νησιά του νότιου Αιγαίου κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλη αύξηση το πρώτο τετράμηνο του 2022 και με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους, προβλέπεται να έχουν μία εξαιρετική καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, που απαρτίζουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και οι τουριστικοί φορείς της περιοχής, ο πρώτος μήνας έκλεισε με περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και συγκεκριμένα με αύξηση 13,07% όσον αφορά τις διεθνείς απευθείας αφίξεις στα πέντε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου. santorini

Συγκεκριμένα, και τα πέντε νησιά με διεθνείς αερολιμένες ξεκίνησαν πολύ δυναμικά, ξεπερνώντας μέχρι τις 30 Απριλίου κατά 13,07%, τον αριθμό των επισκεπτών του 2019, με περισσότερες από 1.300 διεθνείς πτήσεις, με υψηλές πληρότητες, που έφεραν στα νησιά ήδη περισσότερους από 200.000 επιβάτες.

Η Περιφέρεια του Νότιου Αιγαίο άλλωστε έκανε την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου για τη χώρα, με τις πρώτες απευθείας διεθνείς πτήσεις να φτάνουν στα νησιά ήδη από τις 27 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε χρονιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments