Διεθνή

Ερντογάν: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο σπίτι του – “Είμαι ο Μεσσίας” φώναζε

Ερντογάν: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο σπίτι του – “Είμαι ο Μεσσίας” φώναζε
Ερντογάν: Πανικός επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας άγνωστος άνδρας προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι του Προέδρου της Τουρκίας

Πανικός επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας άγνωστος άνδρας προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα ξημερώματα της Τετάρτης [18/5], όπου φώναζε “Είμαι ο Μεσσίας”.

Άμεσα η αστυνομία βρέθηκε στο χώρο και αμέσως τον ακινητοποίησε, καθώς τράβηξε όπλο, μιας και τον πυροβόλησε στο πόδι και στη συνέχεια τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το κανάλι της αντιπολίτευσης, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 03.10 τα ξημερώματα χθες. Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Η κινητικότητα μπροστά από το σπίτι του Ερντογάν στο Κισίκλι ξεκίνησε όταν ο άνδρας πλησίασε το σπίτι. Ο δράστης ονομάζεται Ιμπραήμ Καρακογιούν και όπως είπε ήθελε να συναντηθεί με τον Ερντογάν μπροστά από το σπίτι του.

Όταν οι αντιτρομοκρατικές ομάδες θέλησαν να ερευνήσουν τον ύποπτο, εκείνος τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε ανεξέλεγκτα τρεις πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια εξουδετέρωσαν τον δράστη, ο οποίος δεν άφηνε το όπλο του. Τον τραυμάτισαν στο δεξί πόδι πάνω από το γόνατο.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Καρακογιούν είχε θέσει υποψηφιότητα στην επαρχία Κοτζάελι με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν στις γενικές εκλογές της 24ης Ιουνίου 2018.

Ερντογάν: Η διαπραγμάτευση του σουλτάνου για να πει ναι στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει την αντίθεση του με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Φινλανδία και την Σουηδία. Αν και κάποιοι νόμιζαν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν θα επιμείνει έκαναν μεγάλο λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του δεύτερου γύρου δηλώσεων για το συγκεκριμένο θέμα είχε προηγηθεί μια ενημέρωση εκ μέρους του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που στόχο είχε να ενισχύσει τα επιχειρήματα της Άγκυρας.

ot__prosopa_erdogan1-1 Απόρριψη από τις σκανδιναβικές χώρες

Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, την τελευταία πενταετία, οι δύο σκανδιναβικές χώρες έχουν απορρίψει όλα τα αιτήματα της Τουρκίας για την έκδοση σε αυτήν «τρομοκρατών» του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και του δικτύου των αποκαλούμενων «γκιουλενιστών».

Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ο η Τουρκία απειλεί με βέτο σε ένα τόσο σημαντικό για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους θέμα απλώς και μόνο επειδή Σουηδία και Φινλανδία δεν της κάνουν τα χατίρια. Αν, όμως, δεν είναι αυτή η πραγματική αιτία για τη στάση της, τότε ποια είναι;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments