Διεθνή

Φινλανδία: Έγκριση από το κοινοβούλιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Φινλανδία: Έγκριση από το κοινοβούλιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φινλανδία: Το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε σήμερα [17/5] το μεσημέρι την πρόταση για υποβολή αιτήματος ένταξης της χώρας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ

Το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε σήμερα [17/5] το μεσημέρι την πρόταση για υποβολή αιτήματος ένταξης της χώρας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, με 188 ψήφους υπέρ και 8 κατά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Μάτι Βανχάνεν.

Μάλιστα η έγκριση από το κοινοβούλιο του Ελσίνκι δόθηκε λίγες ώρες μετά την υπογραφή του αιτήματος ένταξης της Σουηδίας από την υπουργό Εξωτερικών, γεγονός που αποδεικνύει τη συντονισμένη δράση των δύο σκανδιναβικών χωρών, έναντι της απειλής που συνεπάγονται οι επιθετικές κινήσεις της Μόσχας, ιδιαίτερα μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί την Πέμπτη με τους ηγέτες Σουηδίας και Φινλανδίας στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τους ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για να συζητήσουν τις αιτήσεις τους στο ΝΑΤΟ, όπως εξέδωσε σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν, η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον και ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο θα συζητήσουν επίσης «την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς και την ενίσχυση των στενών συνεργασιών μας σε μια σειρά από παγκόσμια ζητήματα και την υποστήριξη για την Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας ήρθε λίγο μετά την υπογραφή της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών Αν Λίντε του αιτήματος ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, και την έγκριση του φινλανδικού Κοινοβουλίου για υποβολή αιτήματος ένταξης της χώρας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments