Διεθνή

Γέλεν: Παράνομη η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας

Γέλεν: Παράνομη η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας

Πηγή Φωτογραφίας: alarabiya

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν μπλοκάρει περιουσιακά στοιχεία περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

 Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα ήταν νόμιμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατάσχουν “παγωμένα” περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος της εισβολής της Ρωσίας.

Η Γέλεν είπε στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στη Βόννη της Γερμανίας, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν μπλοκάρει περιουσιακά στοιχεία περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δυτικών συμμάχων μόλις ξεκινούν για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και εάν αυτά τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ φυσικό, δεδομένης της τεράστιας καταστροφής στην Ουκρανία και των τεράστιων δαπανών ανοικοδόμησης που θα αντιμετωπίσουν, να κοιτάξουμε τη Ρωσία να βοηθήσει να πληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος του τιμήματος», είπε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

“Έτσι, ενώ αρχίζουμε να το εξετάζουμε αυτό, δεν θα ήταν νόμιμο τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την κυβέρνηση να δεσμεύσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. «Δεν είναι κάτι που είναι νομικά επιτρεπτό στις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments