Αθλητισμός

Λαόθ: Από το ΟΑΚΑ… στο Μουντιάλ του Κατάρ

Λαόθ: Από το ΟΑΚΑ… στο Μουντιάλ του Κατάρ
Λαόθ: Ο Ματέου Λαόθ, ο οποίος θα «σφυρίξει» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, θα είναι ο ρέφερι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο Μουντιάλ

Ο Ματέου Λαόθ, ο οποίος θα «σφυρίξει» το ερχόμενο Σάββατο (21/5, 20:00/ΟΑΚΑ) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, θα είναι ο ρέφερι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (21/11-18/12) ως πρώτος διαιτητής.

Επίσης, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα “Marca”, ως βοηθοί θα ταξιδέψουν οι Παού Σεμπριάν Ντέιβις και Ρομπέρτο Ντίαθ Παλομάρ, οι οποίοι επίσης θα είναι στον τελικό του ΟΑΚΑ ως βοηθοί του Λαόθ, ενώ οι Ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα (επίσης στο ΟΑΚΑ για το VAR), Ερνάντεθ Ερνάντεθ και Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα θα είναι διαιτητές VAR για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Λαόθ:

Ο 45χρονος Ισπανός, ο οποίος «σφύριξε» τον περσινό τελικό του Champions League ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι. είναι διεθνής από το 2011 και έχει διευθύνει στην καριέρα του δεκάδες σημαντικά παιχνίδια, μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στο EURO 2020, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Συνολικά 36 διαιτητές, 69 βοηθοί διαιτητές και 24 διαιτητές VAR έχουν επιλεγεί από τη FIFA για το τουρνουά. Αυτό στο Κατάρ θα είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο με VAR, αλλά και το πρώτο με γυναίκες διαιτητές.

FIFA: Αποζημίωση 400εκ. ευρώ ζητά η Διεθνής Αμνηστία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

“Βαθιά” το χέρι στην τσέπη θα βάλει η FIFA, καθώς η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να καταβάλει αποζημίωση τουλάχιστον 440 εκατομμυρίων δολαρίων σε «κακομεταχειρισμένους» μετανάστες εργάτες στο Κατάρ, χώρα υποδοχής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που κατηγορείται ότι δεν σέβεται επαρκώς τα δικαιώματά τους.

Το αίτημα της Διεθνούς Αμνηστίας, που υποστηρίζεται και από άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έρχεται μετά από επανειλημμένες επικρίσεις για τη βραδύτητα του κυβερνώντος σώματος του ποδοσφαίρου να ανταποκριθεί στις κακές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στα εργοτάξια που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο πλούσιο κρατίδιο του Κόλπου.

«Η FIFA θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 440 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ. περίπου 418 εκατομμύρια ευρώ) σε αποζημιώσεις για την ζημιά που υπέστησαν οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες, οι οποίοι έπεσαν θύματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ κατά την διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments