Αθλητισμός

FIFA: Τα ξενοδοχεία στο Κατάρ πρέπει να υποδέχονται τους επισκέπτες χωρίς διακρίσεις

FIFA: Τα ξενοδοχεία στο Κατάρ πρέπει να υποδέχονται τους επισκέπτες χωρίς διακρίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: FIFA

FIFA: Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον επίσημο κατάλογο των προτεινόμενων καταλυμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ πρέπει να υποδέχονται επισκέπτες με «αμερόληπτο τρόπο»

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στον επίσημο κατάλογο των προτεινόμενων καταλυμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ πρέπει να υποδέχονται επισκέπτες με «αμερόληπτο τρόπο», διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπα με καταγγελία των συμβολαίων, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Έρευνα από σκανδιναβικά ΜΜΕ ανέδειξε ότι τρία από τα 69 ξενοδοχεία της επίσημης λίστας προτεινόμενων καταλυμάτων της FIFA θα απαγορεύσουν την είσοδο σε ομόφυλα ζευγάρια.

Άλλα είκοσι ξενοδοχεία δήλωσαν ότι θα τους φιλοξενούσαν, αρκεί να μην δείξουν δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλοι, ενώ 33 ξενοδοχεία δεν είχαν προβλήματα με τις κρατήσεις για ζευγάρια του ίδιου φύλου. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Παγκόσμιο Κύπελλο

Όπως ανέφερε στο Reuters η FIFA, από τότε που ενημερώθηκε για την έκθεση, ήρθε σε επαφή με την Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC), προκειμένου «να διασφαλίσει ότι τα αναφερόμενα ξενοδοχεία θα ενημερωθούν για άλλη μια φορά για τις αυστηρές μας απαιτήσεις σε σχέση με την υποδοχή των επισκεπτών με τρόπο που δεν εισάγει διακρίσεις.

Τα ξενοδοχεία, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος πάροχος υπηρεσιών που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, που δεν συμμορφώνονται με τα υψηλά πρότυπα που έχουν θέσει οι διοργανωτές θα λύσουν τα συμβόλαιά τους. Επιπλέον, οι εν λόγω απαιτήσεις θα συνεχίσουν να ενισχύονται και στη συνέχεια θα παρακολουθούνται και θα αξιολογούνται μέσω ελέγχων και επιθεωρήσεων σε ξενοδοχεία που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA» ανέφερε η Παγκόσμια ομοσπονδία.

«Το Κατάρ έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης του να τηρεί τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της FIFA για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και τη μη διάκριση. Το Κατάρ έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι όλοι θα μπορούν να απολαύσουν το τουρνουά σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον, για να χτίσουν γέφυρες πολιτιστικής κατανόησης και δημιουργίας μιας εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους συμμετέχοντες και τις τοπικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+» πρόσθεσε η FIFA.

Χθες η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς του Κατάρ ανέφερε ότι το Κατάρ είναι μια «συντηρητική χώρα», αλλά «δεσμεύτηκε να προσφέρει μια περιεκτική εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA που είναι φιλόξενη, ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους».

Το “Wyndham Grand Regency Doha”, το “The Torch Doha” και το “Magnum Hotel & Suites Westbay” ήταν τα τρία ξενοδοχεία που αναφέρονται στην έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments