Ελλάδα

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Διοικητής νοσοκομείου μου ζήτησε να την αναλάβω

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Διοικητής νοσοκομείου μου ζήτησε να την αναλάβω

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να εκπροσωπήσει την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για το λόγο που έχει αναλάβει την Ρούλα Πισπιρίγκου. Ως ψευδή, χαρακτηρίζει την είδηση που κυκλοφόρησε και τον ήθελε να αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «Σήμερα, εκτός των άλλων, διεδόθη η ψευδής είδηση ότι δήθεν μου έχει παραδοθεί η δικογραφία, με κατηγορουμένη την κα Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία δικογραφία δήθεν μελετώ, για να απαντήσω εάν θα αναλάβω την υπεράσπισή της. Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και ουδέποτε μέχρι σήμερα μου παρεδόθη από οποιονδήποτε η σχετική δικογραφία και ουδέποτε άρχισα τη μελέτη της».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΔΗΜ. ΛΙΓΝΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Ποιοι του ζήτησαν να την αναλάβει

Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας παραδέχτηκε ότι τόσο ο πατέρας της κατηγορούμενης όσο και διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, του ζήτησαν να την εκπροσωπήσει.

«Διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας», αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Κούγια

«Σήμερα, εκτός των άλλων, διεδόθη η ψευδής είδηση ότι δήθεν μου έχει παραδοθεί η δικογραφία, με κατηγορουμένη την κα Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία δικογραφία δήθεν μελετώ, για να απαντήσω εάν θα αναλάβω την υπεράσπισή της.

Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και ουδέποτε μέχρι σήμερα μου παρεδόθη από οποιονδήποτε η σχετική δικογραφία και ουδέποτε άρχισα τη μελέτη της.

Θέλω όμως να δηλώσω κατηγορηματικά ότι το πρώτο που έχω μάθει να σέβομαι στην καριέρα μου, είναι να σέβομαι τους συναδέλφους μου και το έργο τους, όταν υπερασπίζονται συνανθρώπους μας, είτε αυτοί έχουν διαπράξει εγκλήματα, είτε αυτοί είναι αθώοι ή ένοχοι, και ειδικά τους νεώτερους συναδέλφους στο υπερασπιστικό τους έργο και ουδέποτε αναμειγνύομαι σ’ αυτό, εκτός αν είμαστε συνυπερασπιστές.

Ουδέποτε έχω δεχθεί να εμφανιστώ στην τηλεόραση και να μιλήσω για υποθέσεις που χειρίζονται άλλοι, υποδυόμενος τον μυαλοπώλη, μόνο και μόνο για να διαφημιστώ.

Πριν από μία εβδομάδα και ενώ ήδη η κα κατηγορουμένη επέλεξε δύο εξαίρετους νέους συναδέλφους, τηλεφώνησε στο γραφείο μου ο πατέρας της, ζητώντας από τη γραμματέα μου να επικοινωνήσουμε, γιατί θέλει να μου αναθέσει την υπεράσπισή της.

Η απάντησή μου ήταν ρητή και κατηγορηματική. Του ζήτησα:

1) να επικοινωνήσει η κα κατηγορουμένη προσωπικά μαζί μου, για να μου το ζητήσει.

2) να ενημερωθούν οι δύο συνάδελφοί μου και να εγκρίνουν τη συμπαράστασή μου μαζί τους και

3) να μου παραδοθεί, εφόσον τηρηθούν οι δύο προηγούμενες προϋποθέσεις, η δικογραφία, για να αντιληφθώ εάν είχα τη δυνατότητα να υπερασπιστώ την κυρία κατηγορουμένη με τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα τελευταία σχεδόν πενήντα χρόνια.

Μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων.

Υ.Γ.: Δυστυχώς όμως, καθημερινά παρατηρώ την παρουσία δικηγόρων, που σχεδόν ποτέ δεν τους έχω δει σε ένα ποινικό δικαστήριο, να συμμετέχουν σε αυτό το τηλεοπτικό πανηγύρι, εκθέτοντας το λειτούργημα του δικηγόρου και ειδικά του ποινικολόγου, καταρρακώνοντας τις συνθήκες δίκαιης δίκης, χωρίς, δυστυχώς, κανένα θεσμικό όργανο να αντιδρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments