Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Μεγάλη Βρετανία: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων

Πηγή Φωτογραφίας: Trtworld

Μεγάλη Βρετανία: Νέα 11 κρούσματα από την ευλογιά των πιθήκων θα ανακοινώσει η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της χώρας

Νέα 11 κρούσματα από την ευλογιά των πιθήκων θα ανακοινώσει η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, με τη χώρα να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Times”.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί εννέα περιστατικά στη χώρα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εντοπιστεί στο Λονδίνο. Όλοι οι ασθενείς πλην του πρώτου που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία όπου η νόσος είναι ενδημική, πιστεύεται ότι προσβλήθηκαν επί βρετανικού εδάφους, σε μια εξέλιξη που έχει χαρακτηριστεί «ασυνήθιστη».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο απότομος υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση της Βρετανίας ότι ο ιός που προκαλεί τη νόσο εξαπλώνεται στη χώρα χωρίς να ανιχνεύεται.

Μάλιστα οι αρμόδιοι υπουργοί φέρονται να εξετάζουν μια εκστρατεία για να ενημερώσουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες για τον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο, καθώς τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες.

Η Βρετανία διαθέτει περίπου 5.000 δόσεις του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων, αλλά η κυβέρνηση θορυβημένη από την έξαρση της νόσου έχει παραγγείλει ακόμα 20.000 δόσεις.

Βρετανία: Κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού με το πλήθος παραλλαγών, οξείας – αδιευκρίνιστης αιτίας – ηπατίτιδας σε παιδιά …η συνέχεια ήρθε με την ευλογιά των πιθήκων.

Ένα άτομο στην Αγγλία διαγνώστηκε με μια σπάνια ιογενή λοίμωξη από ευλογιά των πιθήκων που πιστεύεται ότι συνδέεται με ταξίδια στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι υγειονομικές αρχές.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αφορά σε ένα άτομο που ταξίδεψε πρόσφατα στη Νιγηρία,και νοσηλεύεται σε μονάδα ειδικών αναπνευστικών λοιμωδών νοσημάτων στο Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust στο Λονδίνο.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων και ο συνολικός κίνδυνος για το ευρύ κοινό είναι πολύ χαμηλός», δήλωσε ο Colin Brown, διευθυντής κλινικών και αναδυόμενων λοιμώξεων στο UKHSA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments