Διεθνή

Οξεία ηπατίτιδα: Τα κρούσματα συνεχώς ανεβαίνουν – “Μυστήριο” η αιτία

Οξεία ηπατίτιδα: Τα κρούσματα συνεχώς ανεβαίνουν – “Μυστήριο” η αιτία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οξεία ηπατίτιδα: Η οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά συνεχίζει να προβληματίζει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται

Η οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά συνεχίζει να προβληματίζει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, ενώ προσπαθούν να συνδέσουν πιθανές συνδέσεις με τον κορονοϊό.

Περισσότερα από 600 κρούσματα ηπατίτιδας χωρίς γνωστή αιτία έχουν εντοπιστεί σε όλο τον κόσμο από τον Οκτώβριο του 2021 και πολλά από τα κρούσματα αφορούν προηγουμένως υγιή παιδιά που προσβλήθηκαν από τη σοβαρή ασθένεια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον υψηλότερο αριθμό εντοπισμένων κρουσμάτων, με 197, ενώ οι ΗΠΑ έχουν 180 κρούσματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αρκετά σοβαρά ώστε να απαιτούν νοσηλεία.

«Τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα»

Αν και τα περισσότερα κρούσματα αναγνωρίζονται, η αιτία παραμένει ένα ιατρικό μυστήριο. «Τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα», δήλωσε ο Jason Kindrachuk, επίκουρος καθηγητής ιατρικής μικροβιολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα και συγγραφέας ενός νέου σχολίου σχετικά με την κατάσταση αυτών των περιπτώσεων.

«Ίντσα προς ίντσα, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε ακόμα όλα τα κομμάτια του παζλ για να πούμε, Εντάξει, αυτό πιστεύουμε ότι συμβαίνει» είπε.

Ενώ η ήπια φλεγμονή του ήπατος δεν είναι ασυνήθιστη στα παιδιά, η σοβαρή φλεγμονή όπως αυτή που παρατηρείται. Κανονικά το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει οκτώ έως 10 μεταμοσχεύσεις ήπατος κάθε χρόνο, αλλά έχει ήδη ξεπεράσει αυτούς τους αριθμούς, με 11 σε μόλις τρεις μήνες.

Παγκοσμίως, 26 ασθενείς ,15 στις ΗΠΑ, χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος. Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους, πέντε στους 11 μέχρι στιγμής, έχουν συμβεί στις ΗΠΑ, αν και το έθνος αντιπροσωπεύει μόνο το ένα τρίτο των εντοπισμένων κρουσμάτων.

Τα πρώτα κρούσματα στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν στην Αλαμπάμα, αλλά αφού το CDC εξέδωσε πανεθνικό συναγερμό, εντοπίστηκαν κρούσματα σε 36 πολιτείες και εδάφη. Οι εξετάσεις αίματος αποκαλύπτουν ότι η σοβαρή φλεγμονή του ήπατος δεν προκαλείται από τους συνήθεις «ένοχους», συμπεριλαμβανομένων των ιών της ηπατίτιδας A, B, C, D και E.

Διερευνώνται διάφορα πιθανά αίτια. Αυτός μπορεί να είναι ένας νέος ιός που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Ή μπορεί να είναι ένας υπάρχων ιός ή υπάρχοντες ιοί ομαδοποιημένοι που προκαλούν νέα συμπτώματα.

Ένας από τους κορυφαίους ιούς που εξετάζονται είναι ο αδενοϊός, μια κοινή οικογένεια ιών που ανιχνεύεται στην κυκλοφορία του αίματος πολλών ασθενών, ειδικά η παραλλαγή 41, η οποία συνήθως εμφανίζεται ως ιός στομάχου. Αλλά οι ιστοί του ήπατος που έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν σημάδια αδενοϊού και είναι ασυνήθιστο για αυτόν τον ιό να προκαλεί ηπατίτιδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments