Διεθνή

Ζελένσκι: “Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για ειρηνευτική διαπραγμάτευση”

Ζελένσκι: “Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για ειρηνευτική διαπραγμάτευση”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, στηn τηλεφωνική συνομιλία του με τον Μάριο Ντράγκι, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι «η χώρα του δεν είναι ακόμη έτοιμη για μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία»

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, στη σαββατιάτικη [21/5] τηλεφωνική συνομιλία του με τον Μάριο Ντράγκι, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι «η χώρα του δεν είναι ακόμη έτοιμη για μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία».

«Θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε, μόνον όταν επανακαταλάβουμε τα εδάφη που η Ρωσία μας αφαίρεσε, από την αρχή του πολέμου», πρόσθεσε ο Ζελένσκι, όπως γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου. «Ελπίζω η Ιταλία να συνεχίσει να μας στηρίζει, με τα αμυντικά συστήματα τα οποία μας είναι απαραίτητα για τον απελευθερωτικό μας αγώνα», υπογράμμισε ο Ζελέσκι.

Όπως αναφέρει, τέλος, η «Corriere», ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τον Μάριο Ντράγκι να βοηθήσει την χώρα του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «παρά τις αντιστάσεις κάποιων μελών της Ένωσης, αρχίζοντας από το Βερολίνο».

Ζελένσκι: Η Ρωσία μπλοκάρει την εξαγωγή 22 εκατομμυρίων τόνων τροφίμων

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε σχετικά με την Ρωσία και το μπλόκο στα τρόφιμα.  Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμποδίζει την εξαγωγή 22 εκατομμυρίων τόνων τροφίμων και προειδοποίησε ότι εάν τα λιμάνια της χώρας δεν ξεμπλοκαριστούν, πολλές χώρες βρεθούν αντιμέτωπες με επισιτιστική κρίση.

«Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία να ξεμπλοκάρει τα λιμάνια της, αλλιώς μετά την ενεργειακή κρίση θα ακολουθήσει μια επισιτιστική κρίση σε πολλές χώρες», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, στο Κίεβο, το Σάββατο.

“Ένας από τους τρόπους είναι μια στρατιωτική λύση”

«Η Ρωσία έχει μπλοκάρει σχεδόν όλα τα λιμάνια και όλες τις, ας πούμε, θαλάσσιες ευκαιρίες για εξαγωγή τροφίμων — σιτηρά, κριθάρι, ηλίανθο και πολλά άλλα» είπε. «Θα υπάρξει κρίση στον κόσμο. Η δεύτερη κρίση μετά την ενεργειακή, που προκάλεσε η Ρωσία, θα είναι η επισιτιστική κρίση αν δεν ξεμπλοκάρουμε τις διαδρομές για την Ουκρανία και δεν βοηθήσουμε τις χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης και της Ασίας, που χρειάζονται αυτά τα προϊόντα διατροφής».

«Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους», συνέχισε. «Ένας από τους τρόπους είναι μια στρατιωτική λύση. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στους εταίρους μας για όπλα», είπε ο Ζελένσκι. Παράλληλα, κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι «κλέβει σταδιακά» τρόφιμα και προσπαθεί να τα πουλήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments