Κόσμος

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αποκλείει ο Όρμπαν συζήτηση για το ρωσικό πετρέλαιο

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αποκλείει ο Όρμπαν συζήτηση για το ρωσικό πετρέλαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Όρμπαν απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να συζητηθεί το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο στην Σύνοδο.

Ο Βίκτορ Όρμπαν ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν υποστηρίζει την συζήτηση για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.  Επιστολή του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, προς τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με την οποία τον ενημερώνει πως η χώρα του δεν μπορεί να υποστηρίξει το προτεινόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης προς τη Βουδαπέστη, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως ο Όρμπαν αποκλείει τη συζήτηση επί του εμπάργκο στο ευρωπαϊκό συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας, αφήνοντας το σχέδιο τερματισμού απεξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό πετρέλαιο «να κρέμεται από μια κλωστή».

Ο Ούγγρος ηγέτης αναφέρει στην επιστολή: «Το να συζητήσουμε το πακέτο κυρώσεων σε επίπεδο ηγετών εν τη απουσία συναίνεσης θα ήταν αντιπαραγωγικό. Θα αναδείκνυε μόνο τις εσωτερικές διαιρέσεις μας χωρίς να προσφέρει μια ρεαλιστική ευκαιρία επίλυσης των διαφόρων. Προτείνω να μη θίξουμε αυτό το θέμα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments