Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη -Φον ντερ Λάιεν στο Νταβός: Στο τραπέζι ενεργειακά και Ουκρανία

Συνάντηση Μητσοτάκη -Φον ντερ Λάιεν στο Νταβός: Στο τραπέζι ενεργειακά και Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Συνάντηση Μητσοτάκη -Φον ντερ Λάιεν στο Νταβός: Με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα στο Νταβός με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και η κατάσταση στην Ουκρανία, και έγινε ανταλλαγή απόψεων ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 και 31 Μαΐου.

Ο φιλελεύθερος Ζελένσκι του Νταβός

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Ζελένσκι δεν περιορίστηκε στον πόλεμο με τη Ρωσία του Πούτιν. Μια προσεκτική ανάγνωσή της αναδεικνύει ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αναφερόμενος σε ευρύτερα ζητήματα που άπτονται των ορίων του διαλόγου με αυταρχικά καθεστώτα, της τρέχουσας παγκοσμιοποίησης, του διεθνούς δικαίου, του κλίματος και της φτώχειας.

Πράγματι, η ομιλία Ζελένσκι ξεπέρασε κατά πολύ την τραγική συνθήκη γράφει ο Μανώλης Σταυρουλάκης στο pagenews.gr, που βιώνει η χώρα του λόγω του ρωσικού επεκτατισμού. Μας παρέπεμψε στην εικόνα ενός συνολικότερου κόσμου, που έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο καθολικός αποκλεισμός της Ρωσίας, εάν επιβληθεί από τη βαρβαρότητα της επίθεσης κατά της Ουκρανίας, θα αποτελεί προηγούμενο που θα σημαδέψει την ιστορία της ανθρωπότητας σε αυτές τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού πρώτου αιώνα και της τρίτης χιλιετίας.

Κι ως προς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ποια θα είναι η θέση του και ποιος ο ρόλος του σε έναν κόσμο σε μετάβαση; Το μέλλον του Φόρουμ διακυβεύεται και, μαζί με αυτό, μια ορισμένη ιδέα της παγκόσμιας τάξης. Και πρόκειται για ένα πραγματικό παράδοξο σχετικά με έναν οργανισμό που συνόδευσε την εμφάνιση και τη δυναμική της παγκοσμιοποίησης, την οποία τίποτε δεν φαινόταν ικανό να σταματήσει. Δεν είναι το τέλος της ιστορίας, ούτε η παρακμή των ανεπτυγμένων χωρών που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, αλλά ο κίνδυνος της επιστροφής σε έναν οξυμένο εθνικισμό παρελθόντων χρόνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments