Διεθνή

Γιατί ο Πούτιν είναι “δύσκολος στόχος” – Πώς επέζησε από 5 απόπειρες δολοφονίας

Γιατί ο Πούτιν είναι “δύσκολος στόχος” – Πώς επέζησε από 5 απόπειρες δολοφονίας

Πηγή Φωτογραφίας: The Sun

Ο Ρώσος πρόεδρος, μετά την αποκάλυψη της πρόσφατης απόπειρας δολοφονίας, φημολογείται ότι έχει γίνει στόχος τουλάχιστον άλλες 4 φορές, με αποτέλεσμα να περιτριγυρίζεται από μία ελιτ ομάδα ελεύθερων σκοπευτών οι οποίοι έχουν αποστολή να εκτελέσουν όποιον το επιχειρήσει

Λέγεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέγεται ότι επέζησε από πέντε απόπειρες δολοφονίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Αζερμπαϊτζάν και τώρα φοβούμενος για τη ζωή του, ζει περικυκλωμένος από μία ελίτ ομάδα ελεύθερων σκοπευτών.

Η πιο πρόσφατη απόπειρα πιστεύεται ότι έλαβε χώρα κατά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία , αν και οι λεπτομέρειες μόλις τώρα προκύπτουν.

Ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών άμυνας της Ουκρανίας Κιρίλο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι υπήρξε μια « αποτυχημένη απόπειρα » κατά της ζωής του Προέδρου, περίπου δύο μήνες μετά την εισβολή τη Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δεν ήταν σαφές ποιος ήταν πίσω από την υποτιθέμενη επίθεση ή πού έγινε.

Λέγεται ότι τώρα ο Πούτιν φοβάται τόσο πολύ μια άλλη απόπειρα κατά της ζωής του, που περικυκλώθηκε με ελεύθερους σκοπευτές και πιστεύεται ότι ταξιδεύει παντού μαζί τους.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν μια πολύ σημαντική δουλειά, η οποία είναι να εντοπίσουν άλλους σκοπευτές και να τους “βγάλουν” από τη μέση  πριν τους δοθεί η ευκαιρία να πατήσουν τη σκανδάλη στον Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος λέγεται ότι είχε εμμονή με την ιδέα ότι κάποιος θέλει να τον σκοτώσει, κάτι που τον κάνει να  αναζητήσει προστασία στο απομονωμένο καταφύγιό του .

Ο στρατός του Πούτιν που προσλήφθηκαν για να τον προστατεύσουν είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να πλησιάσουν αρκετά, καθώς έχει  εμμονή με σχέδια δολοφονίας .

Ο δύσπιστος ηγέτης απασχολεί ακόμη και μια ομάδα ανθρώπων για να δοκιμάσουν το φαγητό του πριν το φάει,  πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να δηλητηριαστεί .

Φαίνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος  γίνεται όλο και πιο παρανοϊκός στα παρασκήνια , φοβούμενος ότι κάποιος στο εσωτερικό του ιερό θα μπορούσε να τον δηλητηριάσει.

Υπήρχαν φήμες ότι ο πρώην κατάσκοπος της KGB παρήγγειλε ακόμη και ειδικά γάντια για να προστατεύσει το δέρμα του από πιθανή έκθεση σε φονικές ουσίες.

Ακόμη και το καθημερινό του πρωινό μπάνιο δεν είναι πια ιερό, καθώς δοκιμάζει το νερό πολλές φορές την ημέρα για να ελέγξει για ύποπτα χημικά επίπεδα.

Καθώς πλησιάζει τα 70 του και  οι φήμες για την επιδείνωση της υγείας του φουντώνουν , γίνεται κατανοητό ότι οι έμπιστοι στρατηγοί του Ρώσου Προέδρου τον βλέπουν πλέον ως ανίκανο.

Σύμφωνα με αναφορές,  ο Πούτιν συνοδεύεται συνεχώς από μια λεγεώνα γιατρών  καθώς παλεύει με τη  μυστηριώδη ασθένειά του .

Ωστόσο, οι φόβοι του Πούτιν θα μπορούσαν να είναι βάσιμοι, καθώς έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις απόπειρες κατά της ζωής του.

Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν

Κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης του Πούτιν στο Αζερμπαϊτζάν το 2002, ένας Ιρακινός συνελήφθη αφού προφανώς σχεδίαζε να σκοτώσει τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με αναφορές, η απόπειρα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2002 από έναν Ιρακινό με διασυνδέσεις με το Αφγανιστάν και τις δυνάμεις των τσετσένων ανταρτών.

Ήταν έτοιμος να παραδώσει εκρηκτικά σε έναν συνωμότη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έμαθαν για το σχέδιο και συνέλαβαν τον άνδρα και τον συνεργό.

Καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια φυλάκιση.

Βόμβα στον αυτοκινητόδρομο

Τον Νοέμβριο του 2002 εμφανίστηκαν λεπτομέρειες μιας άλλης απόπειρας κατά της ζωής του Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης υποτίθεται ότι οδηγούσε κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου κοντά στο Κρεμλίνο .

Στην πορεία υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που ισχυρίστηκαν ότι τοποθετούσαν νέες πινακίδες.

Μόλις μια ώρα αργότερα, αν και ένα μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι είχαν ανακαλυφθεί 40 κιλά εκρηκτικών που είχαν προγραμματιστεί να εκραγούν κατά μήκος του δρόμου.

Οι συσκευές στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς και το αυτοκίνητο του Πούτιν αναδρομολογήθηκε.

Οι αξιωματούχοι, μέχρι σήμερα, αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα και μάλιστα αρνούνται ότι συνέβη.

Οι Βρετανοί “γλιτώνουν” τον Πούτιν

Η βρετανική αντιτρομοκρατική αστυνομία φέρεται να απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν τον Οκτώβριο του 2003.

Μια πηγή είπε στους Sunday Times ότι δύο άνδρες επίδοξοι δολοφόνοι είχαν συλληφθεί, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και επέστρεψαν στη Ρωσία.

Υποστηρίχθηκε ότι οι άνδρες, ένας φερόμενος ως πρώην δολοφόνος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σχεδίαζαν ο Πούτιν να πυροβοληθεί από ελεύθερο σκοπευτή ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι ο πρώην Ρώσος πράκτορας γνώριζε έναν ανώτερο αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας και διάδοχο της σοβιετικής KGB, ο οποίος θα παρείχε πληροφορίες για τις κινήσεις του Πούτιν ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, επιτρέποντας στους δολοφόνους να στήσουν ένα χτύπημα.

Λεπτομέρειες δόθηκαν στη βρετανική αστυνομία από τον Αλεξάντερ Λιτβινένκο, έναν πρώην αξιωματικό της FSB που αυτομόλησε στη Βρετανία πριν από τρία χρόνια, αφού επικοινώνησε μαζί του ο φερόμενος ως συνωμότης, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τότε ότι δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 36 ετών, κρατήθηκαν από την αστυνομία σε σχέση με τον ισχυρισμό, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ανάκριση και είπαν ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα εναντίον τους.

Τσετσένος αντάρτης

Ο Τσετσένος Άνταμ Οσμάγιεφ , για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέλασε στη ρωσική τηλεόραση μετά την αποτροπή φερόμενης συνωμοσίας για τη δολοφονία του Πούτιν το 2012.

Ο αποκαλούμενος «τρομοκράτης» συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

Αργότερα εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση, ημίγυμνος και με εμφανή τραύματα, κάνοντας μια υποτιθέμενη ομολογία.

Ο Οσμάγιεφ είπε στην εμφάνισή του: «Στόχος μας ήταν να πάμε στη Μόσχα και να προσπαθήσουμε να σκοτώσουμε τον πρωθυπουργό Πούτιν… Η προθεσμία μας ήταν μετά τις ρωσικές προεδρικές εκλογές».

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας υποστήριξαν προηγουμένως ότι ο Οσμάγιεφ ήταν «απόφοιτος ενός αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεγάλη Βρετανία» και προερχόταν από εξέχουσα τσετσενική οικογένεια αντίθετη με τον Πούτιν.

Η σύλληψη δύο υπόπτων έγινε από την ουκρανική αντιτρομοκρατική μονάδα των ειδικών υπηρεσιών Alfa μετά από μια τυχαία έκρηξη τον Ιανουάριο του 2012 σε διαμέρισμα στην Οδησσό που σκότωσε έναν τρίτο φερόμενο ως «τρομοκράτη», τον Ρουσλάν Μαντάγιεφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments