Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Παραδόθηκε το πόρισμα για το Partygate

Μπόρις Τζόνσον: Παραδόθηκε το πόρισμα για το Partygate

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπόρις Τζόνσον: Η επικεφαλής της έρευνας για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ Σου Γκρέι, παρέδωσε την έκθεσή της στον Βρετανό πρωθυπουργό

Η επικεφαλής της έρευνας για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια ισχύος αυστηρών περιοριστικών κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι, παρέδωσε την έκθεσή της στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε η διεύθυνση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ θα δώσει την έκθεση στην δημοσιότητα εντός της ημέρας. Ο Μπόρις Τζόνσον θα κάνει τοποθέτηση για το πόρισμα της έρευνας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων και στην συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών.

Νέες φωτογραφίες από το “partygate” που καίνε τον Βρετανό Πρωθυπουργό

Δεν λέει να… γλυτώσει ο Μπόρις Τζόνσον από το περιβόητο πάρτι που έκανε εν μέσω του lockdown του κορωνοϊού, καθώς σήμερα [24/5] βγήκαν στο φως της δημοσιότητας νέα ντοκουμέντα από τη γιορτή που είχε διοργανώσει στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 13 Νοεμβρίου 2020.

Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα δημοσιεύτηκαν από το ITV News και τραβήχτηκαν στο πάρτι που έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown στην Βρετανία. Το εν λόγω πάρτι – σύμφωνα πάντα με το ITV News – οργανώθηκε για την αποχώρηση του επικεφαλής Επικοινωνίας Λι Κέιν.

Σε αυτές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να σηκώνει το ποτήρι, να συζητά με άλλους γύρω από ένα τραπέζι επάνω στο οποίο βρίσκονται πολλά μπουκάλια κρασιού και φαγητό.

Μάλιστα γι’ αυτό το πάρτι είχαν υπάρξει και πρόστιμα της αστυνομίας, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο Τζόνσον και ο Σουνάκ παραβίασαν τους νόμους για τον Covid-19 που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνησή τους — παρόλο που ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε προηγουμένως ότι έγιναν κάποια πάρτι και επέμεινε ότι τηρήθηκαν όλες οι οδηγίες.

Δεν ήταν σαφές για ποιες συγκεντρώσεις ο Johnson και ο Sunak αντιμετώπιζαν πρόστιμα. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχουν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments