Διεθνή

Τζόνσον: Νέες φωτογραφίες από το “partygate” που καίνε τον Βρετανό Πρωθυπουργό [pics]

Τζόνσον: Νέες φωτογραφίες από το “partygate” που καίνε τον Βρετανό Πρωθυπουργό [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Τζόνσον: Δεν λέει να... γλυτώσει ο Μπόρις Τζόνσον από το περιβόητο πάρτι που έκανε εν μέσω του lockdown του κορωνοϊού

Δεν λέει να… γλυτώσει ο Μπόρις Τζόνσον από το περιβόητο πάρτι που έκανε εν μέσω του lockdown του κορωνοϊού, καθώς σήμερα [24/5] βγήκαν στο φως της δημοσιότητας νέα ντοκουμέντα από τη γιορτή που είχε διοργανώσει στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 13 Νοεμβρίου 2020.

Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα δημοσιεύτηκαν από το  ITV News και τραβήχτηκαν στο πάρτι που έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown στην Βρετανία. Το εν λόγω πάρτι – σύμφωνα πάντα με το ITV News – οργανώθηκε για την αποχώρηση του επικεφαλής Επικοινωνίας Λι Κέιν.

Σε αυτές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να σηκώνει το ποτήρι, να συζητά με άλλους γύρω από ένα τραπέζι επάνω στο οποίο βρίσκονται πολλά μπουκάλια κρασιού και φαγητό.

Αναλυτικά οι φωτό:

Μάλιστα γι’ αυτό το πάρτι είχαν υπάρξει και πρόστιμα της αστυνομίας, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο Τζόνσον και ο Σουνάκ παραβίασαν τους νόμους για τον Covid-19 που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνησή τους — παρόλο που ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε προηγουμένως ότι έγιναν κάποια πάρτι και επέμεινε ότι τηρήθηκαν όλες οι οδηγίες.
Δεν ήταν σαφές για ποιες συγκεντρώσεις ο Johnson και ο Sunak αντιμετώπιζαν πρόστιμα. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχουν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν. Πρόστιμο θα λάβει και η Κάρι Τζόνσον, σύζυγος του πρωθυπουργού, δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο CNN.
Το λεγόμενο σκάνδαλο «Partygate», που προέκυψε στα τέλη του 2021, πυροδότησε την πιο σοβαρή απειλή για την πρωθυπουργία του Τζόνσον μέχρι σήμερα.

Τότε έγινε το πάρτι

Ο Μπόρις Τζόνσον έγινε στόχος νέων επικρίσεων αλλά και αστυνομικής έρευνας αφού έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν προσκληθεί σε πάρτι που οργανώθηκε στον κήπο της Ντάουντινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020, εν μέσω lockdown.

Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο πάρτι αυτό συμμετείχαν ο 57χρονος Βρετανός πρωθυπουργός και η σύζυγός του Κάρι Σίμοντς, όπως και περίπου 40 εργαζόμενοι στη Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από πρόσκληση που έστειλε ο Μάρτιν Ρέινολντς, προσωπικός γραμματέας του Βρετανού πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments