Κόσμος

Ουκρανία: Ο Ουκρανικός πόλεμος μπορεί να προκαλέσει νέους πολέμους λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Ουκρανία: Ο Ουκρανικός πόλεμος μπορεί να προκαλέσει νέους πολέμους λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Ουκρανία: Ο Λουίτζι Ντι Μάιο σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην πρόκληση νέων πολέμων.

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ μίλησε για την πιθανότητα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία να προκληθούν νέοι πόλεμοι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας,, με παρέμβασή του σε εκδήλωση της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, αναφέρθηκε στις πιθανές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος αυτός μπορεί να προκαλέσει νέες πολεμικές συγκρούσεις, εξαιτίας των όσων μπορούν να συμβούν στις αγορές, στον ενεργειακό και επισιτιστικό τομέα», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

“διαφαίνεται μια αχτίδα ελπίδας μετά την  απεμπλοκή ορισμένων εμπορικών πλοίων”

«Η τροφική ανασφάλεια είναι ένα φαινόμενο το οποίο, μετά την πανδημία, έχει διαπιστωθεί ότι αφορά ήδη 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στο πρόβλημα αυτό, τώρα, προστίθεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την υποχρεωτική διακοπή των εξαγωγών σε σιτάρι», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

«Σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, η καθημερινή διατροφή εξαρτάται άμεσα από το ψωμί και η διατροφική -ακριβώς- αστάθεια, ως συνέπεια προκαλεί πολιτική αστάθεια» τόνισε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, διεπίστωσε ότι διαφαίνεται μια αχτίδα ελπίδας, από την στιγμή που «τις ώρες αυτές άρχισε η απεμπλοκή ορισμένων εμπορικών πλοίων, ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί στους προορισμούς του, το ουκρανικό σιτάρι που βρίσκεται στα λιμάνια της χώρας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments