Διεθνή

Ραμζάν Καντίροφ: Απειλεί με πόλεμο την Πολωνία

Ραμζάν Καντίροφ: Απειλεί με πόλεμο την Πολωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ραμζάν Καντίροφ: Ο ηγέτης των Τσετσένων και στενός σύμμαχος του Πούτιν απείλησε την Πολωνία.

Ο Ραμζάν Καντίροφ απειλεί με πόλεμο την Πολωνία.  «Πάρτε πίσω τα όπλα σας» απείλησε σε μήνυμά του στο Telegram. Σύμφωνα με το BBC, ο Καντίροφ είπε ότι «το θέμα της Ουκρανίας έχει κλείσει» και ότι «ενδιαφέρεται για την Πολωνία».

«Μετά την Ουκρανία, αν μας δοθεί η εντολή, σε έξι δευτερόλεπτα θα σας δείξουμε τι είμαστε ικανοί» ανέφερε ο Τσετσένος, ο οποίος όπως είχε γίνει γνωστό, βρίσκεται στην Ουκρανία. Η Πολωνία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα για να τη βοηθήσει να αμυνθεί κατά της ρωσικής εισβολής.

Ανησυχία από Πολωνούς αξιωματούχους

Η δήλωση του Καντίροφ υπογραμμίζει τις ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένοι Πολωνοί αξιωματούχοι ότι η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαπολύσει επίθεση στη χώρα, μελλοντικά.

Αν και ο ρώσος πρόεδρος δεν έχει δώσει ενδείξεις για τα σχέδια του, ο πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Al Jazeera που δημοσιεύθηκε στα τέλη Μαρτίου ότι είναι βέβαιος ότι ο Πούτιν θα ήθελε να επιτεθεί στην Πολωνία, «όχι όμως σύντομα λόγω του ότι είναι απασχολημένος με την Ουκρανία».

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο και έχει υπό τις διαταγές του παραστρατιωτική δύναμη γνωστή με την ονομασία «καντιρόφτσι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments