Διεθνή

Βρετανία: Στις φλόγες υπερπολυτελές γιοτ αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών

Βρετανία: Στις φλόγες υπερπολυτελές γιοτ αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών
Από το ξέσπασμα της μεγάλη πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το πανάκριβο σκάφος δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Τεράστια πυρκαγιά κατακαίει ένα υπερπολυτελές γιοτ αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών, στις δεξαμενές του οποίου υπάρχουν 8.000 λίτρα καυσίμων, στο λιμάνι του Τόρκι, στο Ντέβον της Βρετανίας.

Η εντυπωσιακή πυρκαγιά έκαιγε το σκάφος για τουλάχιστον 3 ώρες, με τις αρχές να απευθύνουν προειδοποιήσεις στους κατοίκους για τον κίνδυνο αναθυμιάσεων. 

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο λιμάνι του Τόρκι αφού το πολυτελές σκάφος, το οποίο ονομάζεται Ραντεβού, έπιασε φωτιά λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα.

Οι φλόγες και ο καπνός που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά άφησαν μερικούς ανθρώπους παγιδευμένους στην άκρη της προβλήτας, σύμφωνα με έναν μάρτυρα, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι το σκάφος παρασύρθηκε από το αγκυροβόλιο του.

Η αστυνομία αναφέρει ότι κανείς δεν έχει τραυματιστεί από τη φωτιά, η οποία ανάγκασε το λιμάνι και την προκυμαία να κλείσουν, ενώ τα πληρώματα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να σβήσουν τις φλόγες.

Η Πυροσβεστική και Διάσωσης του Ντέβον και του Σόμερσετ ανέφερε ότι το γιοτ περιέχει περίπου 8.000 λίτρα καυσίμου και ότι τα πληρώματα δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τους SuperYacht Times, το Rendezvous κατασκευάστηκε το 2010 από την εταιρεία κατασκευής σκαφών Princess Yachts με έδρα το Πλίμουθ. 

Το γιοτ βρίσκεται στο λιμάνι εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επισκέπτες στις τέσσερις καμπίνες του, καθώς και τρία μέλη πληρώματος σε δύο καμπίνες πληρώματος. 

Η SuperYacht Times λέει ότι το σκάφος, το οποίο δεν είναι προς πώληση αυτή τη στιγμή, έχει τελική ταχύτητα 30 κόμβων (34 mph) και χωρητικότητα καυσίμου 8.400 λίτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments