Αθλητισμός

NBA: Στους τελικούς οι Σέλτικς υποτάσσοντας τους Χιτ

NBA: Στους τελικούς οι Σέλτικς υποτάσσοντας τους Χιτ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

NBA: Στους τελικούς του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, προκρίθηκαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι Σέλτικς, μετά τη νίκη με 100-96 επί των Χιτ

Στους τελικούς του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, προκρίθηκαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι Σέλτικς, όπου θα αναμετρηθούν με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Οι «Κέλτες» άντεξαν στην πίεση των Χιτ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, πήραν τεράστια νίκη με 100-96 στην FTX Arena και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους τελικούς των playoffs του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Μοιραίος για τους Χιτ ο Μπάτλερ που αστόχησε σε τρίποντο στα 13 δευτερόλεπτα για την λήξη και έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά το Μαϊάμι σε ένα κρίσιμο σημείο.

Κορυφαίος για τους «Κέλτες» και MVP των τελικών της Ανατολής, ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος φορώντας περικάρπιο του Κόμπι Μπράιαντ, σημείωσε 26 πόντους ενώ είχε 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τον ακολούθησαν σε απόδοση, οι Τζέιλεν Μπράουν με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και Μάρκους Σμαρτ με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Για τους γηπεδούχους, ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 35 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 25 πόντους και 11 ριμπάουντ είχε ο Μπαμ Αντεμπάγιο. Οι τελικοί, αρχίζουν ξημερώματα 3 Ιουνίου με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι Ουόριορς.

Το ματς

Η ομάδα του Ίμε Ουντόκα μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στην αναμέτρηση και έκλεισε το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενη με 32-17, κάτι που αφύπνισε τοΜΠΟυς Χιτ, οι οποίοι απάντησαν με επί μέρους 32-23 στη δεύτερη περίοδο ροκανίζοντας την διαφορά.

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αφήνοντας… ανοιχτούς λογαριασμούς για την καθοριστική τέταρτη περίοδο. Εκεί οι Χιτ με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να φέρουν το ματς στον πόντο όμως ο κορυφαίος, μέχρι εκείνο το σημείο Τζίμι Μπάτλερ, έγινε μοιραίος αστοχώντας σε τρίποντο.

Δύο εύστοχες βολές του Μάρκους Σμαρτ διαμόρφωσαν το τελικό 100-96, με τους 17 φορές πρωταθλητές του NBA να επιστρέφουν σε τελικούς playoffs μετά από 12 χρόνια.

Τα δωδεκάλεπτα: 17-32, 49-55, 75-82, 96-100

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments