Αθλητισμός

NBA: Πάνε για το… πρωτάθλημα οι “πολεμιστές” [vids]

NBA: Πάνε για το… πρωτάθλημα οι “πολεμιστές” [vids]

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

NBA: Στους τελικούς του ΝΒΑ επέστρεψαν, μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, μετά τη νίκη τους με 120-110 επί των Ντάλας

Στους τελικούς του ΝΒΑ επέστρεψαν, μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι «πολεμιστές» επικράτησαν με 120-110 των Μάβερικς στο Game 5, έκαναν το 4-1 στη σειρά των τελικών της Δύσης και επέστρεψαν στους τελικούς του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2019.

Μάλιστα αυτή, θα είναι η έκτη συμμετοχή τους σε τελικούς τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών της Δύσης, ένα βραβείο που απονεμήθηκε για πρώτη φορά, ήταν ο Στεφ Κάρι.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κλέι Τόμπσον με 32 πόντους (οι 19 στο πρώτο ημίχρονο). Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Άντριου Ουίγκινς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ και Ντρέιμοντ Γκριν με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ο MVP των τελικών της Δύσης, Στεφ Κάρι, έμεινε στους 15 πόντους (5/17 σουτ) αλλά είχε και 9 ασίστ.

Σε ότι αφορά στο Ντάλας, ο Λούκα Ντόνσιτς είχε 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ 26 πόντους (5/7 τρίποντα) πρόσθεσε ο Σπένσερ Ντίνγουντι.

Στον τελικό, οι Ουόριορς θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της σειράς μεταξύ της Βοστώνης και του Μαϊάμι, με τους Σέλτικς να έχουν το προβάδισμα με 3-2.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-23, 69-53, 94-85, 120-110

MVP των τελικών της Δύσης ο Κάρι

Ο Στεφ Κάρι ήταν από τους πρωταγωνιστές στην πρόκριση των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στους τελικούς του ΝΒΑ και δικαίως, αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών της δυτικής περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο βραβείο, απονεμήθηκε για πρώτη φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κάρι εντυπωσίασε στην δεύτερη αναμέτρηση της σειράς με τους Ντάλας Μάβερικς, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους (6/10 τρίποντα), οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Στο πέμπτο και καθοριστικό ματς, ο έμπειρος άσος, πέτυχε 16 πόντους και «μοίρασε» εννέα ασίστ.

Γκριν: «Πιστεύω ότι θα παίξουμε με τους Σέλτικς»

Οι Ουόριορς επέστρεψαν στους τελικούς του ΝΒΑ μετά από τρία χρόνια και την νίκη τους επί των Μάβερικς με 120-110 στο Game 5 της σειράς των τελικών της Δύσης.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο άσος των «πολεμιστών», Ντρέιμοντ Γκριν ρωτήθηκε από τον Σακίλ Ο’Νιλ στην εκπομπή «Ιnside the NBA» ποια ομάδα προτιμά στον τελικό (σ.σ. Βοστώνη ή Μαϊάμι).

«Και οι δύο ομάδες είναι σκληρές. Η Βοστώνη δημιουργεί πολλά προβλήματα κυρίως επιθετικά, ενώ η άμυνά τους είναι εκπληκτική. Θα σου πω, ποιους πιστεύω πως θα αντιμετωπίσουμε. Θα παίξουμε με τους Σέλτικς» τόνισε ο φόργουορντ του Γκόλντεν Στέιτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments