Κόσμος

Έρευνα: “Ναι” δυτικών στη διακοπή σχέσεων με Ρωσία – Τι λένε οι Έλληνες

Έρευνα: “Ναι” δυτικών στη διακοπή σχέσεων με Ρωσία – Τι λένε οι Έλληνες

Πηγή Φωτογραφίας: frontnews/addisherald

Σύμφωνα με παγκόσμια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 31 από τις 52 χώρες,οι πολίτες τάσσονται υπέρ της διακοπής των σχέσεων με τη Ρωσία - Πώς απαντούν οι Έλληνες

Υπέρ της διακοπής της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία, με φόντο την εισβολή της στην Ουκρανία, τάσσεται η πλειονότητας των Ευρωπαίων (με εξαίρεση την Ελλάδα και την Ουγγαρία) και των Αμερικανών. Αντιστρόφως στην Ασία, οι κάτοικοι κατά πλειονότητα τάσσονται κατά, ενώ στη Λατινική Αμερική οι απόψεις είναι μοιρασμένες.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας δημοσκόπησης για την αντίληψη για τη δημοκρατία (The annual Democracy Perception Index) που πραγματοποιήθηκε σε 52 χώρες του κόσμου σε Ασία, Λατινική Αμερική, Ευρώπη και ΗΠΑ, στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα The Guardian.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις χώρες αυτές, στις οποίες ζει το 75% και πλέον του παγκόσμιου πληθυσμού, σε 31 από αυτές, η πλειονότητα των κατοίκων τάσσεται υπέρ της διακοπής των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία. Μεταξύ τους είναι 20 χώρες της Ευρώπης , οι ΗΠΑ, ο Καναδάς , η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Ποιοι τάσσονται υπέρ της διακοπής

Οι πιο αρνητικοί έναντι της Ρωσίας είναι οι Πολωνοί (το 87% υπέρ της διακοπής των σχέσεων) με ποσοστό υψηλότερο ακόμα κι από των Ουκρανών (80%) και οι Δανοί (79%). Στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό είναι επίσης 79%, στην Ιταλία 65%, στο Ηνωμένο Βασίλειο 65%, στην Σουηδία 77%, στις ΗΠΑ 62% και στη Γερμανία 62%.

Ακόμη και στην Ουγγαρία που ο ηγέτης Βίκτορ Ορμπάν θεωρείται σύμμαχος του Πούτιν, ένα ποσοστό 32% έχει αρνητική αντίληψη για τη Ρωσία. Στη Βενεζουέλα αρνητική αντίληψη για την Ρωσία έχει το 36%.

Συνολικά υπέρ της διακοπής των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία τάσσεται κατά μέσο όρο το 55% των Ευρωπαίων και το 60% των Αμερικανών.

Ποιοι τάσσονται κατά της διακοπής

Οι κάτοικοι ακόμη είκοσι χωρών τάσσονται στην πλειονότητά τους κατά της διακοπής της συνεργασίας με τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων είναι δύο ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα και η Ουγγαρία. Κατά της διακοπής των σχέσεων με τη Ρωσία τάσσονται οι, Κίνα, Ισραήλ, Τουρκία, Αίγυπτος, Νιγηρία, Ινδονησία, Νότιος Αφρική, Βιετνάμ, Αλγερία, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ταϊλάνδη, Μαρόκο, Μαλαισία, Περού, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία. Στην Κολομβία οι κάτοικοι είναι ισομερώς μοιρασμένοι. Στην Κίνα το 71% τάσσεται υπέρ της διατήρησης των σχέσεων με την Ρωσία.

Παρά τις ανάμεικτες απόψεις για τη Ρωσία, η δημοσκόπηση κατέγραψε μια έντονη συμπάθεια για την Ουκρανία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη πιστεύουν ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Στη Λατινική Αμερική, το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ έχει κάνει πολύ λίγα και μόνο το 6% πάρα πολλά για την Ουκρανία. Στην Ευρώπη το 43% δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολύ λίγα και το 11% πάρα πολλά.

Στην Κίνα, το 34% δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει πάρα πολλά για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments