Διεθνή

Κολομβία: Το απόλυτο minimal design του μέλλοντος ήρθε και θα μας ταξιδέψει

Κολομβία: Το απόλυτο minimal design του μέλλοντος ήρθε και θα μας ταξιδέψει

Πηγή Φωτογραφίας: The Cool Hunter- Yatzer

Κολομβία: Ένα έργο του studio Cinco Solidos

Σκαρφαλωμένο ψηλά στις ορεινές παρυφές του Medellín, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Κολομβίας, το Casa JL από το κολομβιανό αρχιτεκτονικό γραφείο Cinco Solidos εκμεταλλεύεται πλήρως το γραφικό σκηνικό του καταλύματος κάνοντας πρωταγωνιστές τόσο την πανοραμική θέα της πόλης όσο και τη γύρω φύση. Οι απογυμνωμένοι, μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι πλημμυρισμένοι από φυσικά υλικά και απεριόριστο φως συνθέτουν ένα σιωπηλό αλλά ψυχαγωγικό σκηνικό για την πάντα παρούσα θέα κι εμποτίζουν το σπίτι με μια στοχαστική ατμόσφαιρα.

Σε συνδυασμό με μια σειρά από βεράντες, μπαλκόνια και αυλές που συνδέονται άψογα με τους εσωτερικούς χώρους, το σπίτι είναι στην ουσία ένα Zen retreat σε αρμονία με το φυσικό τοπίο

Προκειμένου να επιτραπεί η ανεμπόδιστη θέα, η διώροφη κατοικία υιοθετεί ένα γραμμικό αποτύπωμα που ακολουθεί το περίγραμμα της ιδιοκτησίας στην πλαγιά του λόφου. Οι προσόψεις με τζάμια και οι λεπτές κολώνες δίνουν την εντύπωση ότι οι τσιμεντένιες πλάκες δαπέδου αιωρούνται πάνω από το επίπεδο του ισογείου αψηφώντας τη βαρύτητα. Μια αίσθηση ευφροσύνης είναι στην πραγματικότητα διαδεδομένη σε όλο το σπίτι που είναι χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά.

Στο ισόγειο, τα κοινόχρηστα spaces περιλαμβάνουν ενιαίο χώρο καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας κι ένα ξεχωριστό σαλόνι που λειτουργεί και ως αίθουσα τηλεόρασης, ενώ μπορούν να ανοίξουν πλήρως στη βεράντα της πισίνας που εκτείνεται σε όλο το μήκος του κτίσματος. Διαθέτοντας ένα υπαίθριο σαλόνι -έξυπνα σχεδιασμένο να μην εμποδίζει τη θέα- κι έναν χώρο τραπεζαρίας και barbeque, η βεράντα της πισίνας σχεδιάστηκε ως επέκταση των χώρων του living room χάρη σε συρόμενα γυάλινα πάνελ από το δάπεδο μέχρι την οροφή που μπορούν να ανασυρθούν πλήρως.

Αντίθετα, το γκαράζ, τα βοηθητικά δωμάτια και οι αποθηκευτικοί χώροι στην άλλη πλευρά του κτιρίου είναι πλήρως καλυμμένα. Γυάλινες συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή, πλήρως αναδιπλούμενες, υπάρχουν επίσης στα τρία υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο που ανοίγουν σε κοινό μπαλκόνι.

Οι indoor χώροι χρησιμοποιούν τα απολύτως απαραίτητα, καθοδηγούμενοι από τρεις βασικούς παράγοντες: Είναι όμορφο; Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό; Επηρεάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τον χώρο; Σε απάντηση, γυαλισμένες και τραχιές επιφάνειες από σκυρόδεμα σε συνδυασμό με ξύλινη επένδυση τοίχου και πέτρινα στοιχεία εμποτίζουν τους χώρους με μια πρώτη ύλη, ενώ τα αραιά τοποθετημένα έπιπλα σχεδόν παραπέμπουν σε μια γλυπτική εγκατάσταση, μια αίσθηση που ενισχύεται περαιτέρω από τη μνημειώδη σπειροειδή σκάλα και το φυσικό φως που ρέει στο από τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και τους πολυάριθμους φεγγίτες.

Συμπληρωμένοι με μια αθόρυβη χρωματική παλέτα, οι αναβαθμισμένοι εσωτερικοί χώροι ζωντανεύουν από το τοπίο και την πλούσια βλάστηση σε όλα τα σημεία μέσα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου ενός συμπαγούς διώροφου αίθριου, και τις μαγευτικές αντανακλάσεις του μεταβαλλόμενου ουρανού στην επιφάνεια της πισίνας που διπλασιάζεται ως ανακλαστική πισίνα χάρη στη σκούρα επένδυση της. Διαθέτοντας ένα γυάλινο περίβλημα, ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός της αποτελεί παράδειγμα της πρόθεσης των αρχιτεκτόνων να σχεδιάσουν τελικά κάθε στοιχείο του σπιτιού ως αναπόσπαστο μέρος της χωρικής εμπειρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments