Διεθνή

Πούτιν: Συμφωνία με τη Σερβία για τη συνέχιση του εφοδιασμού με ρωσικό φυσικό αέριο

Πούτιν: Συμφωνία με τη Σερβία για τη συνέχιση του εφοδιασμού με ρωσικό φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Voanews, Balkan Insight

Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Σέρβος ομόλογος του Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμφώνησαν ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εφοδιάζει με φυσικό αέριο τη Σερβία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σέρβος ομόλογος του Αλεξάνταρ Βούτσιτς συμφώνησαν σε μία τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εφοδιάζει με φυσικό αέριο τη Σερβία, ενώ οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης, για την Ουκρανία και το Κόσοβο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα, ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο Πούτιν για ένα τριετές συμβόλαιο παροχής ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε τηλεφωνικά, για ένα τριετές συμβόλαιο παροχής φυσικού αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Δεν μπορώ να μιλήσω για την τιμή τώρα, όλες οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν με την Gazprom”, δήλωσε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το δεκαετές συμβόλαιο εφοδιασμού της Σερβίας από την Gazprom λήγει την 31η Μαΐου.

Ο Βούτσιτς δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε με τον Πούτιν την επέκταση της εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Σερβία.

Τα έσοδα που αναμένει φέτος από εξαγωγές υδρογονανθράκων

Παρά τις κυρώσεις η Ρωσία θα εισπράξει επιπλέον 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια (13,7 δισεκ. ευρώ) από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων το 2022 και ένα μέρος του ποσού αυτού μπορεί να δαπανηθεί για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής επιχείρησής της στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Πού θα δοθούν

«Υπολογίζουμε ότι τα πρόσθετα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και το 1 τρισεκ. ρούβλια, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης», είπε ο Σιλουάνοφ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Στο παρελθόν βάζαμε ένα μέρος των χρημάτων που προέρχονται από το πετρέλαιο και το αέριο στα αποθεματικά μας αλλά φέτος θα δαπανηθούν όλα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, τα χρήματα αυτά τα δοθούν για την πληρωμή των συντάξεων, τη στήριξη οικογενειών με παιδιά και «τη διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία. «Έχουμε τους πόρους», διαβεβαίωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments