Διεθνή

Σανγκάη: Τέλος οι περιορισμοί από την 1η Ιουνίου

Σανγκάη: Τέλος οι περιορισμοί από την 1η Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σανγκάη: Σε άρση του lochdown θα προχωρήσουν οι αρχές στη Σανγκάη  από την Τετάρτη [1/6], επιτρέποντας στα ιδιωτικά οχήματα καθώς και τα ταξί να επιστρέψουν στους δρόμους

Σε άρση του lochdown θα προχωρήσουν οι αρχές στη Σανγκάη  από την Τετάρτη [1/6], επιτρέποντας στα ιδιωτικά οχήματα καθώς και τα ταξί να επιστρέψουν στους δρόμους και στους κατοίκους να βγαίνουν ελεύθερα έξω από συγκροτήματα κατοικιών που θεωρούνται “χαμηλού κινδύνου”.

Από την 1η Ιουνίου αποκαθίστανται τα βασικά δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ συνοικιών που χωρίζονται από τον ποταμό Χουανγκπού της πόλης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα WeChat. Σανγκάη:

“Η επιδημιολογική κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται”

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας έχει τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο και η κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση. Οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις ενώ συστήνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρχές στη Σανγκάη επέβαλαν καθολικό lockdown στους 25 εκατ. κατοίκους την 1η Απριλίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19, με σκληρά μέτρα που προκάλεσαν την οργή του κόσμου για πολλά ζητήματα, όπως τα υπερπλήρη κέντρα καραντίνας, τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε τρόφιμα και την απώλεια εισοδήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χαλαρώσει κάποιοι περιορισμοί, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών παρέμενε εκτός λειτουργίας και οι πολίτες μπορούσαν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους μόνο εάν είχαν ειδική άδεια.

Έφερε τεράστια προβλήματα το lockdown

Το οικονομικό κέντρο της Κίνας με τα 25 εκατ. κατοίκους σκοπεύει να τερματίσει ουσιαστικά από την Τετάρτη ένα lockdown που έχει πλήξει σοβαρά την οικονομία και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της μητρόπολης να χάσουν το εισόδημά τους, να πασχίζουν να βρουν τρόφιμα και να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα από την παρατεταμένη απομόνωση. shanghai-covid-protest

Οι δύσκολοι περιορισμοί για τον κορονοϊό που επιβλήθηκαν σε μεγάλες κινεζικές πόλεις έρχονται σε αντίθεση με τις τάσεις που καταγράφονται στον υπόλοιπο κόσμο, όπου σε μεγάλο βαθμό έχουν υιοθετηθεί πολιτικές συμβίωσης με τον ιό παρόλο που τα κρούσματα εξαπλώνονται.

Η Σανγκάη, η πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, θα χαλαρώσει από την Τετάρτη τα μέτρα για διαγνωστικά τεστ για όσους θέλουν να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους, δήλωσε η εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Γιν Σιν, προσθέτοντας ότι αυτές οι αλλαγές θα ενθαρρύνουν την επιστροφή στην εργασία.

«Η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη συνεχίζει να σταθεροποιείται και να βελτιώνεται», δήλωσε η Γιν, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Σανγκάης «στρέφεται τώρα προς μια ομαλοποιημένη πρόληψη και έλεγχο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments