Διεθνή

Χάος στον Λούβρο: Μεταμφιέστηκε σε γυναίκα και πέταξε τούρτα στη Μόνα Λίζα

Χάος στον Λούβρο: Μεταμφιέστηκε σε γυναίκα και πέταξε τούρτα στη Μόνα Λίζα

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot

Το σπουδαίο έργο δεν έχασε το "χαμόγελό" του, καθώς η γυάλινη θωρακισμένη προθήκη του το προφυλάσσει από βανδαλισμούς

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επίθεση με τούρτα στο σπουδαίο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσιν, που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Ένας άνδρας, φορώντας περούκα, μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, σηκώθηκε και εκτόξευσε προς τον διάσημο  πίνακα της Μόνα Λίζα, μία τάρτα αλα κρέμ.

Η γυάλινη θωρακισμένη ωστόσο προθήκη, διέσωσε το διάσημο “χαμόγελο” της Τζοκόντα.

Το μουσείο του Λούβρου δεν θέλησε να κάνει σχόλια για το περιστατικό.

Σύμφωνα με φωτογραφίες και μαρτυρίες που αναρτήθηκαν από τουρίστες στα social media, το περιστατικό συνέβη  το απόγευμα της Κυριακής.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την γυάλινη προθήκη της Μόνα Λίζα λερωμένη με κρέμα την οποία καθαρίζει ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του μουσείου.

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Ο άνδρας απομακρύνθηκε άμεσα από την ασφάλεια του Μουσείου χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό αν συνελήφθη για τον βανδαλισμό του.

«Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν την Γη … Όλοι οι καλλιτέχνες, σκεφτείτε τη Γη. Γι΄αυτό το έκανα αυτό. Σκεφτείτε τον πλανήτη», λέει ο άνδρας, ντυμένος στα λευκά που φοράει περούκα και κασκέτο.

Προϊστορία βανδαλισμών

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι πέφτει θύμα βανδαλισμού.

Τον Δεκέμβριο του 1956, ένας Βολιβιανός είχε πετάξει πέτρα κατά της Τζοκόντα προκαλώντας φθορά στο αριστερό της χέρι. Μετά από αυτό τοποθετήθηκε πίσω από γυάλινη προθήκη.

Από το 2005 η Τζοκόντα βρίσκεται πίσω από θωρακισμένη γυάλινη προθήκη και προστατεύεται από κέλυφος που διατηρεί ελεγχόμενη την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Τον Αύγουστο του 2009, Ρωσίδα επισκέπτρια του Λούβρου συνελήφθη αφού πέταξε ένα φλιτζάνι με τσάι προς τον πίνακα. Το μουσείο είχε τότε ανακοινώσει ότι το φλιτζάνι έσπασε επάνω στη γυάλινη προθήκη η οποία γρατζουνίστηκε ελαφρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments