Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόνος εναντίον όλων – Η ύστατη ηρωική μάχη ενός Ουκρανού στρατιώτη [vid]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόνος εναντίον όλων – Η ύστατη ηρωική μάχη ενός Ουκρανού στρατιώτη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Παγιδευμένος μέσα στα χαρακώματα, ένας Ουκρανός στρατιώτης συνεχίζει να μάχεται ακόμα κι όταν οι Ρώσοι ρίχνουν "βροχή" τις χειροβομβίδες ακρωτηριάζοντας τα πόδια του

Οι ηρωικές τελευταίες στιγμές ενός μοναχικού Ουκρανού στρατιώτη που ανέλαβε να αντιμετωπίσει μια ομάδα ρωσικών στρατευμάτων σε πόλεμο χαρακωμάτων τύπου Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν καταγραφεί σε ανατριχιαστικά πλάνα από drone.

Το βίντεο καταγράφηκε πάνω από το Novotoshkivske στο Λουγκάνσκ νωρίτερα στη διάρκεια του πολέμου και δείχνει μια ομάδα φιλορώσων αυτονομιστών να περνάει μέσα από μια τάφρο που χωρίζει ένα άγονο χωράφι που έχει καταστραφεί από το βαρύ πυροβολικό.

Αφού οι Ρώσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Ουκρανό στρατιώτη και ανάγκασαν τους υπόλοιπους να υποχωρήσουν, ένας μόνος υπερασπιστής μένει για να αντιμετωπίσει τους επιτιθέμενους και ξεκινά μια απελπισμένη μάχη κοντά στο τέταρτο.

Ο αμυνόμενος ρίχνει μερικές βολές τουφεκιού, αναγκάζοντας τους αυτονομιστές να υποχωρήσουν για λίγο, αλλά ανώτεροι σε αριθμοί και η δύναμη πυρός, αναγκάζουν τον μοναχικό Ουκρανό σε ένα μικρό παρακλάδι της τάφρου από το οποίο δεν υπάρχει διαφυγή.

Συνεχίζει να πολεμά γενναία σε μία ύστατη μάχη, πυροβολώντας το τουφέκι του από τη γωνία και αναγκάζοντας τα φιλορωσικά στρατεύματα να παραμείνουν καλυμμένα πιο κάτω στην τάφρο.

Μη διατεθειμένοι να εμπλακούν σε πυρομαχία, οι αυτονομιστές οπισθοχωροούν και αρχίζουν να χτυπούν με χειροβομβίδες κάτω από την τάφρο, αναγκάζοντας τον μοναχικό Ουκρανό να παλέψει για κάλυψη, υπομένοντας αλλεπάλληλες συγκλονιστικές εκρήξεις και χαλάζι θραυσμάτων.

Μια ρωσική χειροβομβίδα πέφτει κατευθείαν στην παραφυάδα, αλλά ο αμυνόμενος καταφέρνει να πέσει κάτω και να την πετάξει πίσω πάνω από το χείλος της τάφρου ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν από την έκρηξη.

Τελικά, αν και η επίθεση κάνει το δικό της.

Μια έκρηξη χειροβομβίδας σκάει πίσω από την πλάτη του, τραυματίζοντάς τον και ακρωτηριάζοντας τα πόδια του.

Παρά τα τραύματά του, καταφέρνει να πολεμήσει, αρπάζοντας άλλη μια χειροβομβίδα και εκσφενδονίζοντας την προς τους Ρώσους.

Αλλά μια άλλη χειροβομβίδα προσγειώνεται ακριβώς στα πόδια του δευτερόλεπτα αργότερα, και αυτή τη φορά δεν μπορεί να ξεφύγει από την έκρηξη.

Η έκρηξη ταράζει την τάφρο και πετάει ένα σύννεφο πυκνού μαύρου καπνού, αλλά όταν καθαρίζει, ο γενναίος υπερασπιστής φαίνεται να βρίσκεται ακίνητος στη λάσπη.

Το οδυνηρό κλιπ αποτελεί την επιτομή του πικρού  πολέμου που περιλαμβάνεται στη συνεχιζόμενη μάχη για το Ντονμπάς, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν σήμερα το πρωί να εισβάλουν στην πόλη Severodonetsk – την τελευταία πόλη στην περιοχή  Λουγκάνσκ υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments