Ελλάδα

Attica Green Expo: Η πρώτη «πράσινη» έκθεση για περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα

Attica Green Expo: Η πρώτη «πράσινη» έκθεση για περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα
Attica Green Expo: «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση», η πρώτη «πράσινη» έκθεση για το περιβάλλον έρχεται 3 και 4 Ιουνίου στο Μετρό Συντάγματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo» στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, την Παρασκευή 3 & το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Κύριος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο αλλά και η ανάδειξη της προσπάθειας των εταιρειών, των φορέων και της ΚτΠ που θα πλαισιώσουν το διήμερο με καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που αφορούν την προστασία του πλανήτη μας.

Η δημοσιογράφος Σάρα Σιαμπλή που εξειδικεύεται στα Eco News είναι η Ambassador της 1ης πράσινης έκθεσης στην Ελλάδα, η οποία πρωταγωνιστεί στο κεντρικό spot και μας τονίζει «Να δρούμε με Οικολογική Συνείδηση κάθε μέρα για την προστασία του περιβάλλοντος».

Μαζί προστατεύουμε το Περιβάλλον με μικρές πρακτικές μεγάλης σημασίας που θα ανακαλύψουμε στην Attica Green Expo

Η σημαντική αυτή έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΟΑΝ, της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» αλλά και του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας θέτει νέες βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή και αναδεικνύει σπουδαίες οικολογικές πρακτικές.

Ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών συνεπειών και προάγει τη σημαντικότητα της περιβαλλοντικής κουλτούρας από την μικρή ηλικία του ατόμου.

Σε αυτό το διαδραστικό διήμερο, θα φιλοξενηθούν δημόσιοι φορείς οι οποίοι με έμπρακτους τρόπους αποδεικνύουν καθημερινά πως έχουν ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση καθώς όλες οι ανακυκλωτικές εταιρείες οι οποίες κάνουν πράξη αυτό που ονομάζουμε «πράσινο επιχειρείν» μέσα από πρωτοβουλίες που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας.

Δώρα και οικολογικές εκπλήξεις θα βρεις καθ’όλη τη διάρκεια της Attica Green Expo.

Παράλληλα, στελέχη από επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς για την ανάπτυξη συζητήσεων σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη, τη διαχείριση αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την ανακύκλωση, τη δεντροφύτευση μέχρι και τα οφέλη του vegan τρόπου ζωής.

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι το Πράσινο Ταμείο που ενισχύει την ανάπτυξη μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, την στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και την εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων «ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ» που είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΑΝ και είναι υπεύθυνο για την ορθή εφαρμογή των θεσμών για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων στην Αττική.

Η Break-Even Consulting, Silver Υποστηρικτής, ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στον τομέα του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων και των υδάτινων πόρων, στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων, στην ανάπτυξη νέων και βελτιωμένων προϊόντων, στη βελτιστοποίηση παραγωγικών διαδικασιών και στην ενσωμάτωση τεχνολογικών καινοτομιών αιχμής, θα βρίσκεται στην έκθεση και θα ενημερώνει το κοινό.

Οι μεγαλύτερες ανακυκλωτικές και φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες θα συμμετέχουν στην έκθεση από την Ανακύκλωση Συσκευών, την VIOMES μέχρι την Berling αφού θα βρεις κυριολεκτικά τις πιο εύκολες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μάθε τα πάντα για την Attica Green Expo στο Instagram & στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments