Διεθνή

Ερντογάν: Εναντίον του η αντιπολίτευση – “Απέφυγε την τυχοδιωκτική ρητορική”

Ερντογάν: Εναντίον του η αντιπολίτευση –  “Απέφυγε την τυχοδιωκτική ρητορική”

Πηγή Φωτογραφίας: he National Herald

Ερντογάν: Εκτός από το εξωτερικό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει "εχθρούς" και στο εσωτερικό της χώρας του, μιας και τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης τάσσονται κατά στην πολιτική του Τούρκου Προέδρου

Εκτός από το εξωτερικό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει “εχθρούς” και στο εσωτερικό της χώρας του, μιας και τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης τάσσονται κατά στην πολιτική του Τούρκου Προέδρου και στη ρητορική που έχει στα διεθνή θέματα.

Για την ακρίβεια η αντιπολίτευση αναφέρει τα εξής: «Θα πρέπει να αποφευχθούν οι εντάσεις, η τυχοδιωκτική ρητορική και οι πολιτικές που θα προκαλέσουν την αλλαγή της ισορροπίας των δυνάμεων εναντίον μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και θα βλάψουν τις πολυδιάστατες ανάγκες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας».

Εκτός των άλλων ο Τύπος της Τουρκίας κάνει εκτενή αναφορά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου σημειώνεται τα εξής: «ο Μητσοτάκης καταγγέλλει παντού τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας». Με αυτόν τον τρόπο δείχνουν με συγκεκριμένο σκοπό την ενόχληση της Άγκυρας. Παράλληλα κλιμάκωσε την ένταση κυρίως μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ωστόσο, φαίνεται να ενοχλείται και από τη στήριξη του Μακρόν προς την Ελλάδα.

Τσαβούσογλου: “Αποστρατιωτικοποίηση νησιών, αλλιώς θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους”

Για πολλοστή φορά ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσιογλου έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα. Ανέφερε, δε, ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία τερματίζει τον κοινό μηχανισμό με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments