People

National Geographic: Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό

National Geographic: Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό

Πηγή Φωτογραφίας: difno.gr

National Geographic: Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, όπως φαντάζεστε, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα!

Για πάνω από 120 χρόνια, το National Geographic φέρνει τον κόσμο στο σπίτι σας. Μέσα από το περιοδικό, το τηλεοπτικό κανάλι και το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά στα ωραιότερα και πιο παράξενα μέρη του κόσμου. Κάθε μήνα στις γυαλιστερές σελίδες του περιοδικού δημοσιεύονται μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου.

Κάθε χρόνο το National Geographic διοργανώνει ένα διαγωνισμό φωτογραφίας για ερασιτέχνες αλλά και για φωτογράφους που δεν εργάζονται στον οργανισμό. Έναν διαγωνισμό που προσφέρει την ευκαιρία σε φωτογράφους από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τον έργο τους. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, όπως φαντάζεστε, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα!

Ο μεγάλος νικητής! “Καβαλάρης του Χειμώνα» του Anthony Lau (Μογγολία)

“Ο χειμώνας στα βάθη της Μογγολίας δεν συγχωρεί”, γράφει ο φωτογράφος Anthony Lau. “Σε θερμοκρασίες κατάψυξης, με το θερμόμετρο να φτάνει τους μείον είκοσι και χαμηλότερα, με το χιόνι να πέφτει από όλες τις κατευθύνσεις, μου ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τον εαυτό μου να βγει από το αυτοκίνητο και να τραβήξει φωτογραφίες”.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Φύση”: «Όπου κι αν πας, θα σε ακολουθήσω” από τον Hiroki Inoue (Ιαπωνία)

“Ήταν αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. Άκουσα μια φωνή: «Όπου κι αν πας, εγώ θα σε ακολουθήσω», έλεγε”.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Πόλεις”: “Μπεν Γιουσέφ” του Takashi Nakagawa (Μαρόκο)

“Αν και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο Ben Youssef, ήταν και πάλι πιο ήσυχα και χαλαρωτικά σε σύγκριση με τους δρόμους του Μαρακές”, έγραψε ο Takashi Nakagawa. “Περίμενα την τέλεια χρονική στιγμή για αυτή τη φωτογραφία”.

Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία “Άνθρωποι”: «Όνειρα στις ταράτσες, Βαρανάσι” του Yasmin Mund (Ινδία)

«Έφτασα στον ξενώνα μου στο Βαρανάσι στις 5:30 π.μ.”, έγραψε ο Yasmin Mund. «Ενστικτωδώς ανέβηκα τις σκάλες για τον τελευταίο όροφο του κτιρίου (που έτυχε να είναι το υψηλότερο στην περιοχή) για να δω την ανατολή του ηλίου πάνω από το διάσημο ποταμό Γάγγη. Καθώς ο ήλιος ανέβαινε, κοίταξα από το μπαλκόνι και μου έπεσε το σαγόνι από το θέαμα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments