Ελλάδα

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αποφασίζεται εάν θα κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες καταναλωτές

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αποφασίζεται εάν θα κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες καταναλωτές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής από καταναλωτικές ενώσεις, προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής

Αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής από καταναλωτικές ενώσεις, προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής, έγινε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, τότε η απόφαση θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί η σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που αφορά στην πρώτη συλλογική αγωγή καταναλωτών για το επίμαχο ζήτημα.

“Εντολές εκτελούν”

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσε ο Πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος υποστήριξε ότι οι συνάδελφοι του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. Περίπου 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή; Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες» εξήγησε στους δικαστές.

Νωρίτερα, είχα δοθεί «μάχη» για να μην δοθεί αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, με το δικαστήριο όμως να αναβάλλει για τις 6 Ιουλίου. Η πλευρά της ΔΕΗ ζήτησε την αναβολή της δίκης ενόψει της επικείμενης απόφασης μετά από δική της αίτηση για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των καταναλωτών χαρακτήρισαν προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής, ζητώντας από την πλευρά της ΔΕΗ να δεσμευθεί πως μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το ανώτατο δικαστήριο δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή. Μάλιστα, επικαλέστηκαν μαρτυρία της ΔΕΗ ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και γι’ αυτό ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και αν αναβάλει -όπως έπραξε- την υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων, να εκδόσει προσωρινή διαταγή ως δίχτυ προστασίας για τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν και μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments