Διεθνή

Mπλίνκεν: Καλούμε τον Πρόεδρο Πούτιν να τερματίσει αμέσως αυτή τη σύγκρουση

Mπλίνκεν: Καλούμε τον Πρόεδρο Πούτιν να τερματίσει αμέσως αυτή τη σύγκρουση

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Mπλίνκεν: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση προς τον Πούτιν για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Νέα έκκληση απηύθυνε ο Άντονι Μπλίνκεν προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις εκατό ημέρες από τότε που ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν διέταξε τις δυνάμεις του να εισβάλουν περαιτέρω στην Ουκρανία, το θάρρος και η αποφασιστικότητα του λαού της Ουκρανίας εξέπληξαν τον πλανήτη.

Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει περισσότερα από 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφάλειας, ανθρωπιστικής και οικονομικής για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Όπως είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δουν μια δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ευημερούσα Ουκρανία η οποία θα διαθέτει τα μέσα αποτροπής και άμυνας έναντι περαιτέρω επιθετικότητας.

Η έκκληση

Καλούμε και πάλι τον Πρόεδρο Πούτιν να τερματίσει αμέσως αυτή τη σύγκρουση. Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε οι σύμμαχοι και εταίροι μας επιδιώκουν να παρατείνουν τον πόλεμο για να προκαλέσουν πόνο στη Ρωσία. Σεβόμαστε τους πολίτες της Ρωσίας, δεν είναι εχθροί μας και αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που θα φέρει ο συνεχιζόμενος πόλεμος και η αυξανόμενη καταστολή.

Στις οικογένειες της Ουκρανίας που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, που χωρίστηκαν από τη βία, των οποίων τα χωριά, τα σπίτια, τα σχολεία και τα νοσοκομεία χτυπήθηκαν από βόμβες, οβίδες και πυραύλους λέμε το εξής: Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται μαζί σας. θα σας βοηθήσουμε να υπερασπιστείτε την κυριαρχία και την εδαφική σας ακεραιότητα και θα σας βοηθήσουμε να ξαναχτίσετε όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Η Ουκρανία θα επικρατήσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments