Διεθνή

Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου: «Μη αποδεκτές» οι παραχωρήσεις στην Ουγγαρία για τις κυρώσεις

Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου: «Μη αποδεκτές» οι παραχωρήσεις στην Ουγγαρία για τις κυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Αντιδρά το Λουξεμβούργο στην εξαίρεση από τις κυρώσεις του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου, στην οποία προχώρησε η ΕΕ ώστε να αποσπάσει τη συναίνεση της Ουγγαρίας για το 6ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

 Η επιτυχία της Ουγγαρίας να απομακρύνει έναν στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από τον τελευταίο γύρο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «δεν ήταν αποδεκτή», δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Η ΕΕ έδωσε την Πέμπτη την τελική έγκρισή της σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων ως τιμωρία για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – συμπεριλαμβανομένου ενός σταδιακού εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου – μετά από πολλές διαμάχες με την κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουγγαρία και δύο άλλα μεσόγεια κράτη της Κεντρικής Ευρώπης εξασφάλισαν εξαιρέσεις για τις εισαγωγές των αγωγών στους οποίους βασίζονται, ενώ η Βουδαπέστη επέμενε επίσης να μην μπει στη μαύρη λίστα ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, στενός σύμμαχος του Πούτιν, παρά τα σχέδια για κυρώσεις.

Η αντιπολίτευση της Ουγγαρίας εμπόδισε την απαραίτητη ομοφωνία της ΕΕ.

“Πρέπει να σας πω ότι είμαι πραγματικά στενοχωρημένος. Λυπάμαι που σας λέω ότι χθες βρήκαμε συμφωνία σχετικά με τις κυρώσεις επειδή είπαμε στον Βίκτορ Όρμπαν, “Εντάξει, αφαιρούμε τον Πατριάρχη Κύριλλο από τη λίστα”. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», είπε ο Μπετέλ καταχειροκροτούμενος σε ένα συνέδριο της πανευρωπαϊκής ομάδας ALDE.

«Ήταν στη λίστα και μετά απείλησαν να αρνηθούν τα πάντα λόγω της παρουσίας του Κύριλλου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments