Διεθνή

Ρωσία: Πυρκαγιά σε επιχειρηματικό κέντρο στη Μόσχα

Ρωσία: Πυρκαγιά σε επιχειρηματικό κέντρο στη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ρωσία: Πυρκαγιά ξέσπασε στο επιχειρηματικό κέντρο Grand Setun Plaza στην δυτική Μόσχα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο επιχειρηματικό κέντρο Grand Setun Plaza στην δυτική Μόσχα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Η κυκλοφορία στους πλησιέστερους δρόμους,  που είναι πολύ κοντά με το κτήριο έχει αποκλειστεί, ενώ οι πυροσβέστες φέρεται να απομακρύνουν.

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου TASS, μέχρι και 20 άνθρωποι είναι πιθανόν να παραμένουν στο κτίριο. Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι 120 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο του κτιρίου γραφείων και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων μονωτικών υλικών σε άλλους τέσσερις ορόφους. Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μία επιφάνεια 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ζητήσει 15 ασθενοφόρα στον τόπο της καταστροφής.

«Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο κέντρο Grand Setun Plaza, μαίνονται οι φλόγες στους τέσσερις πρώτους ορόφους», ανέφερε χαρακτηριστικά η NEXTA. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διασώστες εκκενώνουν το κτήριο.

Ο βαθμός επικινδυνότητας της πυρκαγιάς έχει αυξηθεί στο μέγιστο πέμπτο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί επισκέπτες παραμένουν στους επάνω ορόφους. Αυτόπτες μάρτυρες ακούνε κραυγές για βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία της φωτιάς ήταν η ανάφλεξη της επένδυσης του κτιρίου στην κεντρική είσοδο. Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments