Αθλητισμός

Μπακογιάννης: “Γίνεται η δημοπράτηση του γηπέδου – Μπουλντόζες εντός του 2022”

Μπακογιάννης: “Γίνεται η δημοπράτηση του γηπέδου – Μπουλντόζες εντός του 2022”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μπακογιάννης: Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, αλλά και για τη Διπλή Ανάπλαση αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, αλλά και για τη Διπλή Ανάπλαση αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επεσήμανε πως πλέον μένει η δημοπράτηση του έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για τις εγκαταστάσεις του πράσινου Ερασιτέχνη.

“Έχουμε υπογράψει με όλους τους φορείς κι είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το γήπεδο, κάτι που θα το δείτε μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Θα δείτε νωρίτερα του προβλεπόμενου μπουλντόζες στον Βοτανικό και εννοώ μέσα στο 2022, για τις πρόδρομες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν. Πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά όλα τα χρονοδιαγράμματα για να έχουμε έτοιμο το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα όπως έχουμε δεσμευτεί το 2026”, τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

“Όπως όλοι γνωρίζετε είναι ένα υπερτοπικό έργο. Η Διπλή Ανάπλαση προβλέπει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου και μέσα στην πόλη μια νέα πόλη σε μια περιοχή που ήταν ξεχασμένη και θα την αναμορφώσουμε. Εκεί θα δημιουργηθούν οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και όταν όλα είναι έτοιμα θα πέσει το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου και στη θέση του θα δούμε ένα πάρκο γεμάτο πράσινο”.

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τη «Διπλή Ανάπλαση»

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, έγινε ακόμη ένα -πολύ- σημαντικό βήμα προς την ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του “τριφυλλιού” και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στην περιοχή του Βοτανικού, μέσω του πρότζεκτ της “Διπλής Ανάπλασης”, καθώς υπεγράφησαν όλες οι συμβάσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης (Δήμος Αθηναίων), Άδωνις Γεωργιάδης (Κυβέρνηση-Υπουργείο Ανάπτυξης), Γιάννης Αλαφούζος (ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Μαλακατές (Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός) κι εκπρόσωπος των τραπεζών (ΑΕΠ Ελαιώνα) έβαλαν τις υπογραφές τους σε όλες τις (διμερείς ή τριμερείς) συμβάσεις που σχετίζονται με το έργο και πλέον προχωρούν κανονικά οι διαγωνισμοί για τους αναδόχους που θα αναλάβουν την κατασκευή των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

votanikos

Στο όλο θέμα βεβαίως εκκρεμεί η προσφυγή που έχουν κάνει τα 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αλλά και η αγωγή που έχουν καταθέσει κατά του ΔΣ του Α.Ο. ζητώντας να ακυρωθεί η Γενική Συνέλευση της 30ής Μαρτίου. Επειδή, ωστόσο, τα νομικά επιτελεία όλων των εμπλεκομένων ενημέρωσαν πως δεν έχει καμία νομική ισχύ ή εφαρμογή η προσφυγή των “59”, όλοι οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν με τις υπογραφές για να μην χαθεί χρόνος και να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις, μόλις… ξεμπλέξει και τυπικά το όλο ζήτημα με την προσφυγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments