Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022: Μαθηματικά για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Μαθηματικά για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πανελλήνιες 2022: Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα)

Συνεχίζονται σήμερα [4/6] οι Πανελλήνιες Εξετάσεις με τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), όπου θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις βάσεις εισαγωγείς για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ διαγωνίζονται ξανά τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, ενώ την Τρίτη, 7 Ιουνίου, ακολουθούν πάλι οι εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Περισσότεροι οι εισακτέοι

Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή και Τμήμα για το έτος 2022-2023 θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, όπου αναμένεται να είναι αυξημένος από τη περσινή σεζόν.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες  ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος).

panellinies-2

Μάλιστα οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι, σε σχέση με πέρσι, μιας και το 2021 εισήχθαν στις σχολές 60.070 σπουδαστές.

Ο ορισμός και η κατανομή του αριθμού στα επιμέρους Τμήματα έλαβε υπ’ όψη της και τα ακόλουθα κριτήρια με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών:

•Τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, υπό το πρίσμα και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μετεγγραφών.

•Τον εξορθολογισμό του συστήματος κατανομής εισακτέων μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

•Τη στήριξη σπουδών σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και με μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές (πχ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγαλύτερο μερίδιο εκεί όπου αυξήθηκαν οι θέσεις).

•Τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments