Ελλάδα

Φωτιά σε Βούλα – Βάρη: Στυλιανίδης – “Μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, Πολύ καλύτερη η κατάσταση”

Φωτιά σε Βούλα – Βάρη: Στυλιανίδης – “Μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, Πολύ καλύτερη η κατάσταση”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά σε Βούλα - Βάρη: "Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

“Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μία μέρα μετά τη πυρκαγιά σε Γλυφάδα και Βούλα.

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως αντιμετωπίσαμε με πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό λόγω της κλιματικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής η φωτιά έληξε μέσα σε 7. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν.

Ο υφουπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς τόνισε πως είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες η οποία ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Ευτυχώς είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εδώ στην Αττική, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής», ενώ επισήμανε ότι υπήρχαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό. Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που θεωρείται ως hot spot της κλιματικής κρίσης, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό το καλοκαίρι» είπε.

«Λειτούργησε ο μηχανισμός»

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να περιορίσουν αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6 με 7 ώρες.

«Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Κυρίως πυροσβέστριες, πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και την αστυνομία, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments