Οικονομία

Ηλεκτροκίνηση: Επιδότηση έως 9.500 ευρώ για αντικατάσταση συμβατικού αυτοκινήτου

Ηλεκτροκίνηση: Επιδότηση έως 9.500 ευρώ για αντικατάσταση συμβατικού αυτοκινήτου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ηλεκτροκίνηση: Από τη στιγμή που η βενζίνη έχει πάρει την ανιούσα και η τιμή της έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πολλοί οδηγοί ψάχνουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να μπορούν να γλυτώσουν ένα σημαντικό ποσό

Από τη στιγμή που η βενζίνη έχει πάρει την ανιούσα και η τιμή της έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πολλοί οδηγοί ψάχνουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να μπορούν να γλυτώσουν ένα σημαντικό ποσό και έτσι στρέφουν την προσοχή τους στην ηλεκτροκίνηση.

Τα τελευταία χρόνια στην αγορά έχουν έρθει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία όμως είναι σχεδόν στη διπλάσια τιμή από τα συμβατικά. Για αυτό και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καλύψει ένα σημαντικό κόστος από την αγορά τους, μιας και είναι έτοιμος ο δεύτερος κύκλος επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που ξεκινά τον Ιούνιο.

Η επιδότηση ανεβαίνει στις 8.000 ευρώ για την αγορά νέου ηλεκτρικού συν 1.000 ευρώ αν ταυτόχρονα αποσυρθεί το παλιό ρυπογόνο ΙΧ και άλλα 500 ευρώ αν κάποιος πάρει και φορτιστή για το σπίτι.

Επιδοτούνται επίσης τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τα τρίκυκλα με 3.000 ευρώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα με 800€ και η αγορά δεύτερης μπαταρίας με 300 ευρώ.

«Στο νέο κύκλο ”Κινούμαι Ηλεκτρικά” επιδοτούμε με 9.000€ την αντικατάσταση ενός παλιού συμβατικού για να δώσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό, για να μειώσουμε το κόστος αλλά και για το περιβάλλον.

Οι καταναλωτές ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί με την ηλεκτροκίνηση κυρίως λόγω των λίγων σταθμών φόρτισης. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που στη χώρα μας πωλούνται πολύ λιγότερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – σε σχέση με το εξωτερικό.

«Είμαστε στις τελευταίες θέσεις των υπόλοιπων κρατών μελών της ΕΕ οι ταχυφορτιστές δεν υπάρχουν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου», δήλωσε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Κωνσταντίνος Κυράτσος

Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πάντως παραδίδονται πολύ γρηγορότερα από τα συμβατικά – σε λίγους μήνες, όταν ένα νέα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη για παράδειγμα, παραδίδεται σε έως και 18 μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments