Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Λάρισα: Την… πάτησε και φουλάρει για τους τελικούς

Παναθηναϊκός – Λάρισα: Την… πάτησε και φουλάρει για τους τελικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός - Λάρισα: Ήταν το φαβορί της ημιτελικής σειράς και το επιβεβαίωσε με το πιο ηχηρό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός έκανε σκόνη και θρύψαλα τη Λάρισα στο 5ο παιχνίδι και επικράτησε εύκολα με το εκκωφαντικό 89-43

Ήταν το φαβορί της ημιτελικής σειράς και το επιβεβαίωσε με το πιο ηχηρό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός έκανε σκόνη και θρύψαλα τη Λάρισα στο 5ο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς και πήρε τη πρόκριση για τους τελικούς της Βasket League με το εκκωφαντικό 89-43, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό.

Όσοι αγωνίστηκαν έβαλαν το… λιθαράκι τους, αλλά αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Νέντοβιτς με 16, Ουάιτ με 17, Μέικον με 14, Παπαπέτρου με 11 και Παπαγιάννη με double double (10 πόντοι και 10 ριμπάουντ), ενώ ο Γιώργος Βόβορας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Μάλιστα στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά από 2 χρόνια απουσίας, αλλά οι οπαδοί τον αποδοκίμασαν έντονα και αποχώρησε από το γήπεδο μόλις στο 9ο λεπτό.

Το ματς

Με τους Σίβα, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννης ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με τη Λάρισα και οι “πράσινοι” κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και στο 4’ ήταν μπροστά με 8 (10-2) και έδειχναν μεγάλη διάθεση σε άμυνα και επίθεση.

Με δύο τρίποντα από τους Νέντοβιτς κι Σαντ Ρος ανέβασαν τη διαφορά στους 11 (18-7) στο 7’ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου το είχε πάρει προσωπικά, καθώς είχε φτάσει στους 9 πόντους και με 2 σουτ από τα 6.75 από τον Ουάιτ, έγινε το 28-12, που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ήταν… on fire!

Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι το Τριφύλλι ήθελε να πάρει την… εκδίκηση του κόντρα στη Λάρισα και έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από νωρίς. Έτσι είχε το ίδιο μοτίβο και στη δεύτερη περίοδο, μιας και στο 12’ η διαφορά έφτασε στο +19 (34-15) και κρατούσε τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο Θεσσαλοί ήταν αρκετά τρακαρισμένοι, μιας και σε 14 λεπτά αγώνα είχαν μόλις 8/22 σουτ εντός πεδιάς και δύσκολα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του Παναθηναϊκού. Ήδη στα μισά του δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο +21 (40-19) και κάπου εκεί ο Εξάστερος έβαλε από πολύ νωρίς τα θεμέλια για τη νίκη.

Ήταν ενδεικτικό πως οι φιλοξενούμενοι είχαν τραγικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα (5/14) και (3/14). Αυτό όχι μόνο το εκμεταλλεύθηκε το Τριφύλλι, αλλά στο 18’ έκανε το σκορ 46-19, βάζοντας τέλος σε αυτή τη σεμνή τελετή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, μιας και ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο μέρος με το σκορ στο 46-23.

Συνέχισε στο ίδιο τέμπο

Οι “πράσινοι”, με την έναρξη της τρίτης περιόδου και κρατούσε εύκολα τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (53-31) στο 23′. Όμως το κλίμα του αγώνα χάλασε από λίγους οπαδούς που ήταν πίσω από τον πάγκο της Λάρισας και υπήρχε ολιγόλεπτη διακοπή. Αυτό όμως δεν δεν επηρέασε καθόλου τον Παναθηναϊκό, που συνέχισε να είναι καυτός.

Ήταν ενδεικτικό πως στο 27′ η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 30 (63-33) με τον Νέντοβιτς να βρίσκει τον καλό του εαυτό (16π) και μαζί με τον Ουάιτ, ο οποίος έφτασε και αυτός με τη σειρά του στους 17 πόντους, είχαν μετατρέψει τον αγώνα σε… πάρτι και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο +38 (73-35).

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δε σταμάτησε να έχει πατημένο το πόδι του στο γκάζι, αλλά αύξησε το σκορ σε δυσθεώρητα ύψη. Ήταν ενδεικτικό πως στο 33′ η διαφορά είχε φτάσει ακόμα και στο +46 (81-35), παίζοντας με την… δεύτερη πεντάδα και τους “βασικούς” να βλέπουν ήρεμοι την αναμέτρηση από τον πάγκο.

Το Τριφύλλι έδειξε ότι αδίκησε τον εαυτό του σε αυτή τη σειρά, δείχνοντας πω θα μπορούσε να τελειώσει τη σειρά νωρίτερα. Έστω και στο ο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έκανε το… καθήκον του και πέρασε για 20η συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος, επικρατώντας εύκολα της Λάρισας με 89-43 και ετοιμάζεται για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 46-23, 73-35, 89-43

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments