Διεθνή

Τσαβούσογλου: “Η απομάκρυνση των εμποδίων στο δρόμο των ρωσικών εξαγωγών, σαν μια νόμιμη απαίτηση”

Τσαβούσογλου: “Η απομάκρυνση των εμποδίων στο δρόμο των ρωσικών εξαγωγών, σαν μια νόμιμη απαίτηση”

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters, Bloomberg

Τσαβούσογλου: Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Ρωσίας και Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Ρωσίας και Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μάλιστα ο δεύτερος έκανε αναφορά και στη ρωσική απαίτηση για τερματισμό των κυρώσεων στις εξαγωγές, να βοηθηθεί η διαδικασία να βγουν από την Ουκρανία τα σιτηρά και να διοχετευθούν στην παγκόσμια αγορά, λέγοντας πως είναι “νόμιμη”.

«Εάν πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για τα ουκρανικά σιτηρά στις διεθνείς αγορές, θεωρούμε ότι η απομάκρυνση των εμποδίων στο δρόμο των ρωσικών εξαγωγών, σαν μια νόμιμη απαίτηση», τόνισε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του στην Άγκυρα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να οργανώσει συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα της εξαγωγής σιτηρών μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ.

Λαβρόφ: Αν το Κίεβο δεχθεί απονακροθέτηση στα λιμάνια το πρόβλημα θα λυθεί

Από την πλευρά του ο Λαβρόφ τόνισε ότι εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη για την αποναρκοθέτηση στα λιμάνια της περιοχής, τότε το ζήτημα σχετικά με τα φορτία σιτηρών θα επιλυθεί. Δεσμεύθηκε πως σε τέτοια περίπτωση, η Ρωσία δεν θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να προωθήσει τα στρατιωτικά της σχέδια στην περιοχή.

«Το μερίδιο των ουκρανικών σιτηρών στη διεθνή αγορά είναι στο 1%, συνεπώς η κρίση διατροφικής ασφάλειας, στην πραγματικότητα δεν πηγάζει από αυτό τον πόλεμο», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Στην ερώτηση Ουκρανού ρεπόρτερ σχετικά με κλοπές προϊόντων από Ρώσους στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ απάντησε ότι «οι Ρώσοι δεν είναι Ουκρανοί, μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν είμαστε εκεί για να κλέψουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments