Ελλάδα

Τουρισμός – Γκερέκου: “Ο ΕΟΤ είναι σταθερά αρωγός προβολής της χώρας”

Τουρισμός – Γκερέκου: “Ο ΕΟΤ είναι σταθερά αρωγός προβολής της χώρας”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός - Γκερέκου: Για τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO), που θα αποτελέσει μια βιώσιμη, αειφόρα τουριστική ανάπτυξη της Αττικής αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Για τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO), που θα αποτελέσει μια βιώσιμη, αειφόρα τουριστική ανάπτυξη της Αττικής αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, σε τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν αρκετοί φορείς του τουρισμού.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη μελέτη ίδρυσης «Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού» στην Περιφέρεια Αττικής και την οποία οργάνωσε η «Νέα Μητροπολιτική Αττική ΑΕ» και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχαν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, ο εντεταλμένος σύμβουλος και η Διεύθυνση Τουρισμού της περιφέρειας Αττικής, το ΞΕΕ, ο ΣΕΤΕ, η ΕΑΤΑ, η ΕΞΑΑΑ, το ΔΙΑΖΩΜΑ, η ΣΕΤΚΕ, η fedHATTA, ο HAPCO, τα Εμπορικά Επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η AEGEAN, τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς, Ελευσίνα, Λαύριο & Ραφήνα), εκπρόσωποι του θαλάσσιου τουρισμού και του οινοτουρισμού, καθώς και στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωσε ότι «η συζήτηση για τους DMO, που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, αρχίζει επιτέλους να γίνεται πράξη και γι’ αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο χρονοτριβής και λαθών».

“Η ανάδειξη της Αττικής ως γαστρονομικού προορισμού είναι πάγιος στόχος του ΕΟΤ”

Αναφερόμενη στην προβολή του προορισμού, υπογράμμισε πως ο ΕΟΤ είναι σταθερά αρωγός, ως Εθνική Πύλη Προβολής της χώρας, στην προσπάθεια αυτή μέσω του visitgreece.gr και της καμπάνιας Greekend. Παράλληλα, υπενθύμισε ορισμένες σημαντικές πρωτοβουλίες του Οργανισμού, όπως τις μεγάλες χορηγίες στο Ράλι Ακρόπολις και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, την υποστήριξη στην Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023, τη συνδρομή για ένταξη του Γεωπάρκου Λαυρίου στον κατάλογο της UNESCO, τις πολιτιστικές δράσεις την Σαλαμίνα (ανάδειξη σπηλιάς Ευριπίδη κλπ), το σχέδιο επαναλειτουργίας του «Ήχος και Φως» σε συνεργασία με το ΕΕΑ, κά.

Η κ. Γκερέκου είπε ακόμα, πως «η ανάδειξη της Αττικής ως γαστρονομικού προορισμού είναι πάγιος στόχος του Οργανισμού και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε μια εμβληματική δράση του ΕΟΤ σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ σημείωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συνεκθέτης του ΕΟΤ στο National Geographic Food Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 16 και 17 Ιουλίου.

Τέλος, με αφορμή το project «Τριλογία της Αττικής» (Αθήνα-Λαύριο-Ελευσίνα), πρότεινε την ένταξη της Σαλαμίνας στο πλάνο ως ένα λιγότερο προβεβλημένο, όμως εξέχον ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο και κατ’ επέκταση την αντίστοιχη μετονομασία του project σε «Τετραλογία της Αττικής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments