Οικονομία Άποψη

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν ως παιδιά

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν ως παιδιά
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν ως παιδιά και έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν ως παιδιά και έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου. «Η παιδική εργασία είναι πληγή στο σώμα της κοινωνίας που πρέπει να κλείσει. Κανένα παιδί δεν αξίζει να χάνει την παιδικότητά του. Δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν ως παιδιά και έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται» αυτό δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  «σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, 152 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, δηλαδή ένα στα δέκα παιδιά παγκοσμίως, είναι αναγκασμένα να εργάζονται στην καλύτερη περίπτωση, για να βοηθούν στον οικογενειακό προϋπολογισμό, πολλές φορές, όμως, ως θύματα εξαναγκασμού και εκμετάλλευσης. Είναι παιδιά που δεν πήγαν σχολείο ή που το εγκατέλειψαν, αλλά και παιδιά που αναγκάζονται να συνδυάσουν την εκπαίδευση με την εργασία, εργαζόμενα τις απογευματινές ώρες, μετά το σχολείο, τα Σαββατοκύριακα ή στις διακοπές τους. Η φτώχεια είναι η κύρια δεξαμενή της παιδικής εργασίας. Είναι η αιτία που ωθεί τα παιδιά στην εργασία και, κατ’ επέκταση, στην εκμετάλλευση. Απόδειξη το γεγονός ότι τα παιδιά που αναγκάζονται να εργαστούν προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Για όλα αυτά τα παιδιά, η παιδική ηλικία δεν είναι συνώνυμη με την ανεμελιά, το παιχνίδι και τα ξέγνοιαστα μαθητικά χρόνια. Τουναντίον συμβαίνει πολλές φορές τα παιδιά να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε καθεστώς εκμετάλλευσης, καταδικασμένα να βιώνουν καθημερινά τη σωματική και ψυχική εξαθλίωση. Δεν είναι όμως μόνο η απώλεια της παιδικότητας!» σημειώνει η κ. Μιχαηλίδου και επισημαίνει ότι η εγκατάλειψη του σχολείου προδιαγράφει σ’ έναν μέγιστο βαθμό και την ποιότητα της ενήλικης ζωής.

Όπως τονίζει η υφυπουργός Εργασίας, τα παιδιά που εργάζονται πολλές φορές εγκλωβίζονται μέσα στον φαύλο κύκλο της φτώχειας, διότι η έλλειψη, ακόμα και στοιχειώδους, εκπαίδευσης τους στερεί τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να καλλιεργήσουν δεξιότητες που θα τους εξασφαλίσουν πρόσβαση σε καλές και καλοπληρωμένες δουλειές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments