Πολιτική

Χρήστος Στυλιανίδης: Χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρχει πολιτική προστασία

Χρήστος Στυλιανίδης: Χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρχει πολιτική προστασία
Χρήστος Στυλιανίδης: Για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της, για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά μας στη διαχείριση κινδύνου, απαιτείται συνεργασία

«Δίχως την τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρχει πολιτική προστασία, είναι λειψή, είναι κολοβή», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε παρέμβαση, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο RGC 2022 και είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει εξαιρετικά κομβικό ρόλο, καθώς αποτελεί το βασικότερο βραχίονα του συνολικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Επιχειρούμε μια ανανέωση σε κάθε επίπεδο αλλά κυρίως στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, αλλά και στην έγκαιρη επέμβαση και αντιμετώπιση σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι παρούσα ως βασικότερος πυλώνας γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις ανάγκες κάθε περιοχής.» Για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της, για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητά μας στη διαχείριση κινδύνου, απαιτείται συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, στην προετοιμασία, την έγκαιρη επέμβαση / αντιμετώπιση. Στην προσπάθεια αυτή, θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό μας, πολύτιμο συνοδοιπόρο. Γιατί μόνο ενώνοντας δυνάμεις θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστική ικανότητα της χώρας μας», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι η διαχείριση κινδύνου είναι μια πολύπλευρη διαδικασία που απαιτεί συνεργασία και συνέργειες με κοινό στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments