Πολιτισμός

Can’t Help Myself: Το έργο καταδικασμένο να ζει τη μέρα της μαρμότας

Can’t Help Myself: Το έργο καταδικασμένο να ζει τη μέρα της μαρμότας

Πηγή Φωτογραφίας: Guggenheim Museum- Artnet News

Can’t Help Myself:Το 2019 ξέμεινε τελικά από υδραυλικό υγρό, σταμάτησε σιγά σιγά και πέθανε

Viral έχει γίνει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο ένα έργο τέχνης, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να προβληματίσει. Και το κάνει όσο κανένα άλλο.

Το έργο ονομάζεται «Can’t Help Myself» και μπορεί να έχει «πεθάνει» από το 2019, ωστόσο πλέον είναι πολύ πιο διάσημο απ’ ότι ήταν όταν βρισκόταν εν ζωή.

Αποτελείται από έναν «βραχίονα ρομπότ». Δημιουργήθηκε προγραμματισμένο να προσπαθεί να συγκρατεί το υδραυλικό υγρό που διαρρέει συνεχώς και χρειάζεται για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Εάν ξεφύγει πάρα πολύ υγρό, το οποίο μοιάζει με αίμα, θα πεθάνει… Οπότε προσπαθεί απεγνωσμένα να το τραβήξει πίσω. Όλα αυτά, μόνο και μόνο για να συνεχίσει να παλεύει για ακόμα μια μέρα…

Το πιο λυπηρό απ΄ όλα βέβαια είναι ότι στην αρχή, οι δημιουργοί του, Sun Yuan and Peng Yu, είχαν δώσει δώσει στο ρομπότ τη δυνατότητα να κάνει αυτούς τους «χαρούμενους χορούς» στους θεατές.

Όταν το έργο πρωτοκυκλοφόρησε, χόρευε περνώντας τον περισσότερο χρόνο του αλληλεπιδρώντας με το κόσμο, αφού μπορούσε να τραβήξει γρήγορα τη μικρή διαρροή.

Τρία χρόνια μετά όμως, το ρομπότ δείχνει «κουρασμένο» καθώς δεν υπάρχει πια αρκετός χρόνος για χορό. Προσπαθούσε απεγνωσμένα να μαζέψει το υγρό.

Το 2019, το μόνο που το «ένοιαζε» ήταν να κρατηθεί «ζωντανό», καθώς η ποσότητα του υδραυλικού υγρού που διέρρευσε γινόταν όλο και περισσότερο μη διαχειρίσιμη, επειδή η διαρροή μεγάλωνε με την πάροδο του χρόνου.

Το 2019 ξέμεινε τελικά από υδραυλικό υγρό, σταμάτησε σιγά σιγά και πέθανε

Άλλωστε αυτή ήταν η μοίρα του μοίρα του, ανεξαρτήτως από το τι θα έκανε και το πόσο θα προσπάθησε. Δεν υπήρχε διαφυγή… Ήταν καταδικασμένο να ζει τη μέρα της μαρμότας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments