Πολιτισμός

Jurassic World: Κυκλοφόρησε στις αίθουσες και στα θερινά σινεμά

Jurassic World: Κυκλοφόρησε στις αίθουσες και στα θερινά σινεμά

Πηγή Φωτογραφίας: moviesinner- FilmBook

Jurassic World: Πόσα ήταν τα έσοδα της πρεμιέρας

Έσπασε τα box office αυτό το Σαββατοκύριακο η ταινία «Jurassic World: Dominion», συγκεντρώνοντας περισσότερα από 143 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η εν λόγω ταινία έχει εξασφαλίσει περίπου 245,8 εκατ. δολάρια, ήδη από την ημέρα της πρεμιέρας της, αυξάνοντας τα έσοδά της, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σχεδόν 390 εκατ. δολάρια.

Το “Top Gun: Maverick” συνεχίζει να σπάει τα ταμεία

Σε ό,τι αφορά το “Top Gun: Maverick“, η ταινία κατάφερε να εισπράξει άλλα 50 εκατ. δολάρια από πωλήσεις εισιτηρίων, κατά τη διάρκεια του τρίτου Σαββατοκύριακου που προβάλλεται στους κινηματογράφους, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με το 26% του κινηματογραφικού κοινού, στις αντίστοιχες περιοχές, να «τρέχει» να αγοράσει εισιτήριο για να «απολαύσει» την αγαπημένη του ταινία.

Εντούτοις, μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου Σαββατοκύριακου, σημειώθηκε πτώση 44% στις πωλήσεις εισιτηρίων.

Ακόμη, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εβδομάδας προβολής της ταινίας, σημειώθηκε 32% πτώση στις πωλήσεις εισιτηρίων, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο της πτώσης του 50% και 70% που σημειώνεται, γενικότερα, στις πωλήσεις μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Σαββατοκύριακου προβολής ταινιών.

Σύμφωνα, όμως, με ειδικούς στον τομέα, το “Top Gun: Maverick” συνεχίζει να «σπάει τα ταμεία» και να προηγείται στον σκληρό ανταγωνισμό του με το “Jurassic World: Dominion”, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τις κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς έχουν δύο blockbuster να προβάλλονται στις οθόνες τους.

Ωστόσο, η μείωση των αποδοχών για το “Jurassic World: Dominion”, θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετά πιο ανησυχητική, καθώς το blockbuster έχει λάβει αρκετές αρνητικές κριτικές από τους κριτικούς και θα μπορούσε, μελλοντικά, να δει απότομη πτώση στις πωλήσεις εισιτηρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments