Ελλάδα

Εργαζόμενοι στις φαρμακοβιομηχανίες: Απεργούν στις 23 Ιουνίου για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Εργαζόμενοι στις φαρμακοβιομηχανίες: Απεργούν στις 23 Ιουνίου για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Πηγή Φωτογραφίας: gtai.de

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΦΕΕ

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά η Ομοσπονδία Φαρμάκου στις 23 Ιουνίου 2022 για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, τονίζοντας πως: «Μνημόνια και πανδημία μεταφράστηκαν σε ανεργία, μείωση μισθών, ένταση της εκμετάλλευσης, ραγδαία άνοδο των ελαστικών μορφών απασχόλησης και συνοδεύτηκαν από σειρά αντεργατικών μέτρων που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις, προσανατολισμένα στη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση του και να ανακάμψει, να προχωρήσει στην ανάπτυξή του».

Τα αιτήματά τους

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Στις 23 Ιούνη 2022 απεργούμε για: • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς – 950 ευρώ κατώτερο μισθό. • 8ωρη και πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή. • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5% έως 9% • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ – φορητού υπολογιστή και βοηθού φαρμακείου. • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5% • Εφάπαξ επίδομα θέρμανσης 1000 ευρώ και 700 ευρώ για κάθε παιδί έως έξι ετών. Εδώ και τώρα μπροστά οι δικές μας ανάγκες για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!

Όλες και όλοι στην απεργία την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και στην συγκέντρωση στις 15:00, έξω από τα γραφεία του ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3 – Χαλάνδρι)».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments