Διεθνή

Gazprom: Φωτιά σε μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου – Κίνδυνος διακοπής στην Ευρώπη

Gazprom: Φωτιά σε μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου – Κίνδυνος διακοπής στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Youtube

Gazprom: Τεράστιο... μπλακ ουτ στο φυσικό αέριο είναι πολύ πιθανό να υπάρξει στην Ευρώπη, καθώς ξέσπασε φωτιά στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Gazprom

Τεράστιο… μπλακ ουτ στο φυσικό αέριο είναι πολύ πιθανό να υπάρξει στην Ευρώπη, καθώς ξέσπασε φωτιά στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Gazprom στη Ρωσία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε για έκρηξη σε αγωγό που προηγήθηκε, χωρίς τα αίτια να έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής. Η έκρηξη έγινε στο κοίτασμα φυσικού αερίου Urengoyskoye στην περιοχή Yamalo-Nenets της Σιβηρίας, όπου οι εγκαταστάσεις εκεί θεωρούνται οι μεγαλύτερες του κόσμου.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Gazprom, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα. Εδώ πρέπει να πούμε πως το συγκεκριμένο κοίτασμα φυσικού αερίου είναι το μεγαλύτερο ενεργό στον κόσμο ενώ οι προμήθειες του προορίζονται κυρίως για την Ευρώπη.

Αν και η Gazprom γνωστοποίησε ότι η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, τα νέα «πυροδοτούν» φόβους για διακοπές του εφοδιασμού και περαιτέρω αυξήσεις τιμών στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται ήδη εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Η ρωσική εταιρία είπε ότι ακόμη αναλύει την έκταση της ζημιάς, αλλά δεν υπήρξε διακοπή στον εφοδιασμό.

https://www.youtube.com/watch?v=SAgwUXPAiiI

Μείωσε 60% την παροχή αερίου στη Γερμανία μέσα σε δύο ημέρες

Η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom άρχισε νωρίς σήμερα το πρωί να μειώνει τον όγκο του αερίου που προμηθεύει στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 67 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα.

Η νέα μείωση στις προμήθειες αερίου έγινε αφού η εταιρεία είχε ανακοινώσει την Τρίτη, ότι θα μειώσει τη μέγιστη ημερήσια ποσότητα προμηθειών αερίου στα 100 εκατ. κυβικά μέτρα, από τα 167 εκατ. κυβικά μέτρα. Συνολικά η τελευταία περικοπή αντιπροσωπεύει μια μείωση κατά περίπου 60% των προμηθειών αερίου στη Γερμανία μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Η Siemens Energy ανακοίνωσε την Τρίτη πως μία από τις τουρμπίνες αερίου του Nord Stream 1, που είχε πρόσφατα επισκευαστεί στον Καναδά, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μεταφερθεί με πλοίο από το Μόντρεαλ εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Ο Nord Stream 1 είναι ο κύριος αγωγός μέσω του οποίου γίνονται οι παραδόσεις του φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments