Διεθνή

Gazprom: Μειώνει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream κατά το ένα τρίτο

Gazprom: Μειώνει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream κατά το ένα τρίτο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Gazprom: Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα [15/6] ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο, κατά το ένα τρίτο, την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα [15/6] ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο, κατά το ένα τρίτο, την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream επειδή αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας εξοπλισμό της γερμανικής εταιρείας Siemens.

«Η Gazprom σταματά τη λειτουργία άλλης μιας τουρμπίνας της Siemens στον σταθμό συμπίεσης Πορτόβαγια». Κατά συνέπεια, η καθημερινή παραγωγή θα μειωθεί την Πέμπτη από τα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως στα 67 εκατομμύρια. Είχε προηγηθεί την Τρίτη μια πρώτη μείωση, από τα 167 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στα 100 εκατομμύρια.

Γύρω στις 15.00 (ώρα Βερολίνου), η ροή μέσω του αγωγού Nord Stream παρέμενε αμετάβλητη, στις 44,9 εκατομμύρια κιλοβατώρες την ώρα, σε σύγκριση με μια ώρα νωρίτερα. Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανέφερε ότι επί του παρόντος παρακολουθεί την κατάσταση και εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε μια περαιτέρω μείωση στον ανεφοδιασμό.

«Η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι ακόμη εξασφαλισμένη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Μείωσε 15% τη ροή φυσικού αερίου στην Ιταλία – Αύξηση τιμών

Η ρωσική Gazprom μείωσε τη ροή φυσικού αερίου προς την Ιταλία κατά περίπου 15%, δήλωσε ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Eni, αναφέροντας πως στη διάρκεια της επικοινωνίας τους δεν έγινε γνωστός ο λόγος αυτής της απόφασης.

Χθες εξάλλου, η Gazprom ανακοίνωσε ότι μειώνει κατά 40% τη ροή αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream, ενός βασικού αγωγού για την προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό αέριο, λόγω τεχνικών προβλημάτων στον σταθμό της στη Βαλτική, εντείνοντας περαιτέρω τα προβλήματα προσφοράς στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα με τον Nord Stream, συνδυασμό με ένα άλλο τεχνικό πρόβλημα στις ΗΠΑ σχετικά με τις εξαγωγές υγροποιημένου αερίου (LNG) οδήγησε σε νέα αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη (TTF).

Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκαν σήμερα το πρωί έως τα 104,64 ευρώ ανά μεγαβατώρα για να υποχωρήσουν στις 12.30 κάτω από τα 99 ευρώ, με αύξηση 2% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments