Κόσμος

Βρετανία: Εκατοντάδες «ορφανές» αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό του Χίθροου [pic]

Βρετανία: Εκατοντάδες «ορφανές» αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό του Χίθροου [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: TWITTER

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, όπου έχει σχηματιστεί ένας σωρός από «ορφανές» βαλίτσες επιβατών.

Τις χαοτικές σκηνές με εκατοντάδες βαλίτσες στοιβαγμένες έξω από έναν τερματικό σταθμό στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέγραψε δημοσιογράφος του Sky News, με την  έλλειψη προσωπικού στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο σε συνδυασμό με ένα «πρόβλημα στο σύστημα αποσκευών» να δημιουργεί μια θάλασσα από «ορφανές» αποσκευές επιβατών.

«Οι υπάλληλοι έμοιαζαν να προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις βαλίτσες δίπλα σε στύλους με γράμματα από το αλφάβητο κολλημένα πάνω τους – ίσως ήταν να αντιστοιχούν στο όνομα του ιδιοκτήτη κάθε τσάντας», εκτίμησε η δημοσιογράφος.

«Υπήρχαν συστάδες από βαλίτσες χωρίς ιδιοκτήτες ομαδοποιημένες γύρω από διάφορους μεταφορικούς ιμάντες», διαπίστωσε η Ντέμπορα Χάινς και όταν απευθύνθηκε στο προσωπικό του αεροδρομίου η απάντηση που έλαβε ήταν πως υπάρχει «πρόβλημα με το σύστημα αποσκευών».

Οι εικόνες χάους στο αεροδρόμιο του Χίθροου έρχονται σε μια περίοδο που αρκετά αεροδρόμια της Ευρώπης αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα εξαιτίας της πολιτικής αρκετών αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων να μειώσουν το προσωπικό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ακυρώσεις τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Χίθροου: «Νωρίτερα σήμερα υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα αποσκευών του Τερματικού 2, το οποίο έχει πλέον επιλυθεί. Οι επιβάτες μπορούν πλέον να κάνουν check-in κανονικά, αλλά ορισμένοι επιβάτες που αναχώρησαν από τον τερματικό σταθμό 2 νωρίτερα σήμερα μπορεί να ταξίδεψαν χωρίς τις αποσκευές τους. Συνεργαζόμαστε στενά με αεροπορικές εταιρείες για να επανενώσουμε τους επιβάτες με τις αποσκευές τους το συντομότερο δυνατό».

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο του Χίθροου έρχονται σε μια περίοδο, κατά την οποία πολλά ακόμη αεροδρόμια ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, λόγω της πολιτικής αρκετών αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων να μειώσουν το προσωπικό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων τον περασμένο μήνα.

Την Παρασκευή 17/6, το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, επίσης στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι περιορίζει τον αριθμό των ημερήσιων πτήσεων σε 825 τον Ιούλιο και 850. Ο στόχος αυτής της κίνησης υποτίθεται πως είναι το να μπορέσουν οι επιβάτες «να βιώσουν ένα πιο αξιόπιστο και καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments